Новини

Ціни на криптовалюту: яких змін варто чекати у 2023 році, та в які активи краще вкладатися?*

Індустрія цифрових активів, попри регулярні потрясіння, зростає семимильними кроками. Нові блокчейн-проєкти та токени з’являються практично щодня, а старі продовжують активно розвиватися. Паралельно створюються та вдосконалюються різноманітні ресурси, які дозволяють збирати дані про курс криптовалют онлайн та займатися трейдингом.

Одним із найдієвіших інструментів для проведення операцій з цифровими активами, без перебільшення можна назвати всесвітньо відому криптобіржу WhiteBIT. Вона дозволяє не лише купувати криптовалюту за фіатні кошти, а й обмінювати один токен на інший, торгувати та інвестувати. WhiteBIT займає провідні позиції в рейтингах топових агрегаторів. На її рахунку понад 500,000 зареєстрованих користувачів та майже мільйон візитів щотижня.

Завдяки продуманому до дрібниць функціонала WhiteBIT, трейдери можуть порівнювати ціни на криптовалюту, оцінювати поточну ситуацію на ринку та приймати зважені рішення щодо необхідності купівлі або продажу активів.

Список криптовалют, в які варто інвестувати кошти в 2023 році

Всупереч анонсованому експертами початку глобальної фінансово-економічної кризи, крипторинок все ще утримує свої позиції. Ним, як і раніше, цікавляться мільйони трейдерів з різних куточків земної кулі. Однією з причин такого розвитку подій є те, що цифрові активи вважаються більш безпечним способом збереження капіталу у порівнянні з паперовими грошима.

Криптовалюта не має кордонів, що робить її привабливою для міжнародних інвестицій та бізнесу. Підвищенню популярності цифрових активів сприяє і те, що все більше компаній починають приймати її у якості оплати за товари та послуги.

Не можна повністю передбачити, які криптовалюти гарантовано будуть перспективними в наступному році. Але можна виділити цифрові активи з максимальним потенціалом. Експерти крипторинку рекомендують додавати у свій інвестиційний портфель не лише перевірені часом монети, а й перспективні нові проєкти, які можуть “вистрелити” у 2023 році.

Розглянемо список криптовалют, в які, на думку експертів, варто вкладати кошти:
Bitcoin. Лідер криптовалютної торгівлі. Падіння Біткоїна в листопаді 2022 року було несподіваним та болючим. Однак деякі криптоаналітики впевнені в тому, що його ще зарано списувати з рахунків. Багато хто вважає, що вартість Біткоїна у 2023 році неодмінно зросте, а він досягне нових горизонтів. Цей актив потрібно поступово купувати, накопичувати у своєму інвестиційному портфелі, саме він може стати резервною цифровою валютою майбутнього.

Ethereum. Цифровий актив, який вважається одним з найкращих у сфері блокчейну. Перехід Ethereum на стекінг знизив вартість його емісії на 2,5%. ETH купують розробники та компанії для розрахунків за смартконтрактами та створення децентралізованих додатків. В Ethereum варто інвестувати завжди, якщо є вільні кошти. Прогнози щодо ETH оптимістичні. Багато хто вірить у повернення вартості до 5000 доларів за монету, а при впровадженні всіх нововведень можна розглядати ціновий діапазон 9-15 тисяч доларів за актив. Не забувайте моніторити курс криптовалют онлайн за допомогою криптобіржі WhiteBIT. Таким чином ви не пропустите вдалу можливість для інвестування.

Avalanche. Потужна децентралізована платформа, що дозволяє створювати власні програми DeFi. Avax – це токен розробки, необхідний для підтримки децентралізованих додатків. Розробники можуть писати коди різними мовами програмування завдяки власній віртуальній машині. Avalanche – це вдала інвестиція на 2023 та наступні роки, особливо для розробників фінансових додатків.

Polkadot, Цю криптовалюту сприймають як основного суперника EТН. Монета діє на основі сегментування мережі, має велику кількість різних ланцюжків. Її головна відмінність полягає у тому, що всі транзакції здійснюються паралельно. Даний підхід дозволяє суттєво підвищити масштаби та ступінь продуктивності. DOT стимулює ключову базу web3, що дозволяє суттєво полегшити функціональність. Будь-які зміни відбуваються практично за лічені секунди. Творці Polkadot постійно працюють над її вдосконаленням.

Ripple. Король банківської інфраструктури. Оптимістично налаштовані аналітики прогнозують суттєвий зліт цього цифрового активу на початку 2023 року. На думку багатьох стратегів криптовалютного ринку Ripple – це саме та криптовалюта курс якої може здивувати нас в поточному році.

ТАМА. Входить до найкращих варіантів для інвестицій на різні часові періоди. Лістинг на CEX біржах MEXC та LBank пройшов настільки успішно, що токен зацікавив широке коло покупців.

Solana. Цифровій валюті Solana вдалося вирішити велику проблему, яка свого часу спіткала ЕТН – це зменшення комісійних виплат за здійснення грошових операцій. Платформа ще доволі молода, а рівень її капіталізації поки не такий великий, проте вже зараз зрозуміло, що її вартість буде демонструвати тенденцію до зростання. Минулого року криптовалюта SOL поставила рекорд вартості 160 доларів. Зараз її ціна на порядок нижча, проте популярність монети зростає завдяки тому, що платформа здатна забезпечити швидкісні транзакції – близько 50 тисяч за одну секунду.

Формуючи свій інвестиційний портфель, досвідчені трейдери враховують не лише поточні ціни на криптовалюту, а й потенціал їх зростання. Для довгострокової інвестиційної стратегії у крипті, а це 2-5 років, варто вибирати монети, за якими стоїть технологія, в які інвестують великі інвестори та фонди.

Прогноз криптовалют: що чекає на криптоіндустрію в 2023 році?

За останній рік флагманська криптовалюта Біткоїн втратила понад 75% своєї капіталізації. Деякі галузеві експерти пророкують швидку ліквідацію всього крипторинка, деякі, навпаки, радять не марнувати час і купити Біткоїн за мінімальною вартістю.

Інвестори, як і раніше, покладаються на Біткоїн, але навряд чи він злетить до небес у 2023 році. Не слід забувати про те, що він належить до ризикового класу активів, і в жорсткому економічному середовищі BTC завжди буде мати менший попит. З великою ймовірністю Біткоїн збереже свою королівську корону, залишаючись безальтернативно безпечною монетою.

Для впевненої стабілізації ризикового сегмента необхідно, щоб глобальна економіка стала на міцні рейки та продемонструвала тенденцію до зростання. 2023 точно не принесе такого щастя. Тому великого зростання не буде у всіх криптопроєктів без винятку.

Однак для інвестора і, тим більше для трейдера не обов’язкове велике зростання. Можна непогано заробити і на мінімальній різниці курсів. Для цього потрібно вкладати кошти лише у перспективні криптовалюти, які можуть дати хоча б невелике зростання.

Що стосується топових альткоїнів, на думку криптоекспертів, їх чекатиме стійке, нехай і скромне зростання.

Неможливо абсолютно точно передбачити політичні та економічні обставини на майбутнє, щоб скласти прогноз криптовалют. Соціальні та військові конфлікти, руйнівні стихійні лиха, глобальна фінансово-економічна криза можуть зненацька внести корективи. Тому не можна впевнено визначити, яка саме крипта гарантовано принесе інвестору прибуток.

Де можна порівняти ціни на криптовалюту?

Існує багато трейдингових стратегій, але перш ніж їх застосовувати, кожен гравець повинен провести ретельний аналіз, порівняти ціни на криптовалюту, і тільки після цього прийняти рішення про розміщення власних коштів. Для зручного та вигідного трейдингу потрібен зручний та надійний інструмент.

Криптобіржа WhiteBIT дозволяє проводити сотні різних операцій з криптовалютою та фіатними засобами.

Попри те, що WhiteBIT — це відносно молода криптобіржа, вона вже встигла завоювати прихильність сотень тисяч користувачів. Зараз на платформі понад 3,5 млн зареєстрованих користувачів.

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.