Новини

У Чернівцях відкриється Центр допомоги для переселенців: кому та які послуги будуть надавати

У Чернівцях відкриється Центр допомоги врятованим.

Про це в інтерв’ю NV розповіла віце-прем’єр-міністерка Ольга Стефанішина, пише molbuk.ua.

Такі Центри надають допомогу людям, що є внутрішньо переміщеними особами, людям, які виїжджали з тимчасово окупованих територій або з регіонів, де ведуться бойові дії, через зелені коридори, також особам, які постраждали від воєнних злочинів рф в Україні — зокрема від сексуального та будь-яких інших видів насильства.

“У світовій практиці щодо цивільного населення, яке проживає або існує в умовах воєнного конфлікту, пожинає наслідки будь-якої війни, застосовується офіційний термін survivers — врятовані. Тобто це люди, які вижили під час війни, врятувалися. Цією назвою ми хотіли підкреслити: люди не обмежені в питаннях, з яких вони потребують допомоги і хочуть звернутися до Центрів”, — зазначила Ольга Стефанішина в інтерв’ю NV.

У Центрах допомоги врятованим надають безкоштовну комплексну юридичну, психологічну допомогу, інформують щодо отримання медичних послуг, гуманітарної допомоги, поселення та соціальних виплат. Всі послуги є конфіденційними.

Центри допомоги врятованим працюють в чотирьох містах України: Запоріжжі, Києві, Львові та Дніпрі. За словами віце-прем’єрки, розглядаються також можливості відкриття таких Центрів в Україні та за кордоном, у країнах, де перебуває значна кількість вимушених переселенців з України.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.