Новини

У Грузії прощаються з Вахтангом Кікабідзе — його труну покрили українським і грузинським прапорами

Сьогодні, 19 січня, у Тбілісі проходить похорон знаменитого грузинського актора та співака Вахтанга Кікабідзе. Він буде похований, за своїм заповітом, на старому Верійському цвинтарі, поряд із матір’ю.

Після панахиди у храмі Кашветі з ранку 19 січня його труну було перенесено до Тбіліської філармонії для заключної церемонії прощання.

Планується, що на прощальній церемонії з’явиться міністр культури Олександр Ткаченко та зачитає заяву президента Володимира Зеленського. Про це раніше повідомили у посольстві України.

Труна Кікабідзе покрита двома прапорами — грузинським і українським. Як повідомляють грузинські ЗМІ, це було рішення сім’ї.

Легендарний артист помер 15 січня 2023 року. В останні роки Кікабідзе хворів.

Кікабідзе, який отримав у 1980 році в Грузії звання народного артиста, прославився в 60−70-ті роки завдяки своїм ролям у фільмах Міміно, Не журись!, Зустріч у горах та інших.

У 2008 році Кікабідзе перестав виступати в Росії через російське вторгнення до Грузії та відмовився від усіх нагород, отриманих там раніше.

Він активно підтримував Україну. У 2013 році йому було надано звання заслуженого артиста України.

Грузинський актор засудив анексію Криму у 2014 році та широкомасштабне російське вторгнення в Україну у 2022 році. До останнього Кікабідзе висловлював свою підтримку українцям. У серпні 2022 року він віддав весь збір від свого ювілейного концерту на допомогу ЗСУ.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.