Новини

Смертельна аварія на Буковині: судитимуть винуватця ДТП, який їхав п’яний за кермом

Перед судом постане буковинець, який обвинувачується у вчиненні ДТП зі смертельним наслідком.

Про це повідомляє відділ комунікації Нацполіції у Чернівецькій області.

Аварія трапилася ввечері, 23 листопада 2022 року, в селі Лукавці відбулося зіткнення трьох транспортних засобів. В результаті аварії один з кермувальників отримав травми не сумісні з життям, ще трьох потерпілих з тілесними ушкодженнями різного ступеня тяжкості госпіталізували до медичних установ.

В ході досудового розслідування співробітники Слідчого управління ГУНП в Чернівецькій області встановили, що того вечора в селі Лукавці Вижницького району 34-річний водій автомобіля “Skoda Octavia”, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, не врахував дорожньої обстановки та допустив зіткнення з автівкою “Audi”, яка рухалася в попутному напрямку.

Після удару 31-річний водій “Audi” втратив контроль над керування авто, виїхав на зустрічну смугу руху, де зіткнувся з автомобілем “Volkswagen Touran”, під керуванням 28-річного місцевого жителя.

Внаслідок аварії травми не сумісні з життям отримав водій мінівена, а його 28-річну пасажирку з численними тілесними ушкодженнями госпіталізували до лікарні. Також в цій ДТП травмувалися водій “Audi” та 23-річна пасажирка, обоє жителі селища Берегомет. Потерпілих доправили до лікарні швидкої медичної допомоги міста Чернівці.

Наразі слідчі поліції зібрали доказову базу провини 34-річного жителя села Лукавці та скерували матеріали кримінального провадження з обвинувальним актом до суду для розгляду. Буковинцю інкримінують вчинення кримінального правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 286-1 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами в стані сп’яніння) Кримінального кодексу України. Чоловіку загрожує до десяти років позбавленням волі та позбавленням права керувати транспортними засобами на такий же термін.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.