Новини

“Там майже не залишилося цілих стін”: Зеленський розповів про ситуацію в Соледарі та Бахмуті

Президент України Володимир Зеленський у понеділок, 9 січня, провів чергове засідання Ставки. Йшлося про ситуацію на Донеччині та Луганщині.

Про це президент сказав під час свого звернення до українців.

“Провів сьогодні чергове засідання Ставки. Головна увага – ситуації на Донеччині та Луганщині – саме тих напрямках, які зараз найгарячіші. Бахмут і Соледар, Кремінна і Сватове, загальні перспективи на Донбасі на найближчі тижні. Битва за Донбас триває. І хоч окупанти зараз сконцентрували найбільші свої зусилля на Соледарі, все одно результатом цієї важкої й тривалої битви стане звільнення всього нашого Донбасу”, – сказав президент.

Зеленський подякував усім захисникам України, які обороняють Соледар та Бахмут.

“Я дякую всім нашим воїнам, які захищають наш Бахмут і проявляють максимальну стійкість! Дякую всім бійцям у Соледарі, які витримують нові та ще жорсткіші штурми окупантів! Це надзвичайно важко – там майже не залишилося цілих стін… Завдяки стійкості наших воїнів там, у Соледарі, ми виграли для України додатковий час і додаткові сили. А що хотіла Росія там виграти? Повністю все зруйноване, життя майже не залишилось. І тисячі їхніх людей втрачені: уся земля під Соледаром у трупах окупантів і в шрамах від ударів. Ось так і виглядає божевілля”, – пояснив президент.

Зеленський також подякував українським воїнам за просування на фронті.

“Сьогодні на Ставці доповідали головнокомандувач, командувачі, керівник розвідки… Ми інтегруємо в нашу систему оборони нові бойові засоби й техніку, які отримуємо від наших партнерів. Робимо все, щоб між домовленістю про додаткову підтримку та застосуванням цієї підтримки на полі бою було якнайменше часу”, – сказав президент.

Міста Соледар та Бахмут зараз є найскладнішими на лінії фронту. Їх постійно штурмують російські окупанти та найманці з ПВК “Вагнер”.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.