Новини

Яке церковне свято 8 січня: прикмети та що не можна робити в цей день

Завтра, 8 січня, в православному календарі Собор Пресвятої Богородиці. Віряни цього дня вшановують пам’ять Діви Марії, яка стала Божою Матір’ю. Християни згадують про те, як сім’я після народження немовляти втікала до Єгипту, тому що цар Ірод хотів погубити його.

Також віряни згадують цього дня і святого Йосипа, який був чоловіком Діви Марії, а ще святого апостола Якова, який був братом Спасителя.

Церковне свято 8 січня — день пам’яті священномученика Євфимія

Жив він за часів правління візантійського царя Костянтина Багрянородного. Євфимій був єпископом Сардійським, а також відомим поборником християнської віри. Кілька разів посилали його на далекий острів, адже правителі часто виступали за іконоборство, проти якого він боровся.

Востаннє його відіслали на острів Крит, де довго та тяжко мучили. Євфимій не витримав тортур і помер мученицькою смертю.

Прикмети 8 січня

– сніг почав липнути до рук — чекайте на теплу погоду;
– північний вітер до швидких морозів;
– співають птахи на заморозки вночі;
– збираються в зграї ворони — будуть хуртовини.

Що завтра не можна робити

Дуже важливо відмовитися від фізичної роботи 8 січня, особливо, якщо вона тяжка і брудна. Не варто також сваритися з рідними, тому що можна надовго застрягнути в цьому конфлікті. За народними повір’ями краще не купувати цього дня мотузку, тому що можна накликати на себе біду. Не варіть і не пийте кисіль, тому що вдома з’явиться небіжчик.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.