Новини

200 тисяч штрафів: поліція складає протоколи за відсутність маски

Упродовж минулого тижня поліцейські склали понад 11 тисяч постанов щодо громадян за неносіння масок або респіраторів, загалом від початку карантину таких постанов – більш як 200 тисяч.

Про це у Фейсбуці повідомив голова Національної поліції Ігор Клименко.

“За минулий тиждень: складено 1881 адмінпротокол за порушення правил щодо карантину людей (всього від початку карантину 85 982 адмінпротоколи); винесено 11 044 адмінпостанови за неносіння масок чи респіраторів (всього 200 073 адмінпостанови); перевірено 72 387 суб’єктів господарювання. Виявлено 1095 порушень, припинено роботу 136 закладів (з них 72 – заклади дозвілля, 64 – харчування)”, – зазначив Ігор Клименко.

За його словами, в Україні щодня понад 1200 рейдових груп перевіряє дотримання карантину суб’єктами господарювання.

Клименко також нагадав, що у Києві, Чернігові та Миколаєві у межах посиленого карантину весь громадський транспорт переведений у режим спецперевезень, і поліцейські перевіряють наявність у пасажирів спецквитків.

“Звісно, з’являються і провокатори, які всіма силами намагаються “накрутити” і поліцейських, і оточуючих. Не піддавайтесь. Пам’ятайте: наскільки довго ми будемо жити в умовах жорсткого локдауну, залежить від того, наскільки чітко кожен буде дотримуватись правил гігієни та чинного законодавства”, – наголосив голова Нацполіції.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.