Новини

Італійці жахнулися. Володар Нобелівської премії у галузі фізики пояснив, як правильно варити макарони

Професор Джорджіо Паризі запропонував вимикати вогонь під каструлькою пасти приблизно в середині процесу приготування, даючи продукту нагрітися за допомогою пари. Ця пропозиція викликала бурхливу реакцію шеф-кухаря Антонелло Колона.

Фізик, чиє відкриття взаємодії безладу та флуктуацій у фізичних системах від атомного до планетарного масштабу було оцінене Нобелівським комітетом, керувався питанням економії при варінні макаронів.

Його пропозиція допомагає знизити енерговитрати під час приготування пасти. І кидає виклик традиціям італійських кулінарів.

На захист головного надбання національної кухні став володар зірки Мішлен Антонелло Колонна. Обурений метр оголосив, що такий спосіб приготування “зробить пасту гумовою” і ніколи не буде практикуватися в пристойному ресторані.

Макаронний скандал наробив багато галасу, але у фізика, що зазіхнув на святе, знайшлися прихильники. Студенти Міа та Рос з Ноттінгемського Трентського університету перевірили теорію Паризі та підтвердили, що вона дозволяє вдвічі скоротити час на приготування макаронів. При цьому, на думку дослідників, смак страви залишається незмінним.

Також студенти виявили, що енерговитрати можна скоротити ще більше. Вони кілька годин замочували макарони у воді, а потім кинули їх у киплячу воду на хвилину. У результаті вийшла смачна паста із мінімальними енерговитратами.

Важливість свого дослідження студенти пояснюють тим, що тільки у Великій Британії витрачається в середньому 4 690 000 фунтів на тиждень на приготування макаронів. Ціна однієї порції при цьому становить 10,6 пенсів у разі використання індукційної плити та 7 пенсів — газової. Приготування за методом Паризі дозволяє скоротити цю суму вдвічі, а попереднє замочування за рецептом Мії та Росса дасть змогу заощадити ще пів пенсу на порції.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.