Новини

“Найвища честь для автора – читач”: військовий, який працював у Чернівцях, читав книгу Тімоті Снайдера прямо в окопі – фото

Історик Тімоті Снайдер оприлюднив фото, на якому український військовий прямо в окопі читає його книгу “The Road to Unfreedom”. Лише за п’ять годин знімок побачили мільйон людей. “Найвища честь для автора ― читач”, – написав Тімоті Снайдер.

Про це повідомляє molbuk.ua з посиланням на Чернівецьку обласну раду.

На світлині – захисник Олександр Ширшин, воїн 80-ї окремої десантно-штурмової бригади, котрий деякий час працював у Чернівцях.

Він народився в Миколаєві, а коли хлопцеві було 5 років, сім’я повернулася на батьківщину тата в селище Чорноморське у Криму. 2014 року, щоб не давати присягу Росії, перевівся із Севастопольського національного університету ядерної енергетики та промисловості і закінчив військову кафедру в Одесі.

Навчатися ж продовжив в Харкові, але виграв грант та перевівся в Bialystok University of Technology у Польщі. У 2016 році захистив уже польською диплом магістра.

Із 2019 по 2020 роки Олександр Ширшин працював керівником програми “Суспільний розвиток” осередку Української академії лідерства Чернівці.

На передовій захисник від початку повномасштабного вторгнення. У липні воїн був поранений і дивом вижив. За бойову звитягу Олександр отримав орден “За мужність” третього ступеня.

Після лікування знову повернувся на фронт. Зараз бере участь в контрнаступальній операції ЗСУ.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.