Новини

Після рекордних “плюсів” – похолодання: синоптики розповіли, коли в Україні зміниться погода

5 січня буде спостерігатися зміна синоптичної ситуації до України надійде циклон із північного заходу, і він принесе опади.

Про це повідомила синоптикиня українського Укргідрометцентру Наталія Птуха, пише НВ.

Погода цього тижня доволі контрастна, бо розпочали з температурних рекордів.

“У більшості областей країни чимало метеостанцій у нас зафіксували 1 січня температурні рекорди за всю історію метеорологічних спостережень. Сьогодні температура також набагато вища кліматичної норми як для цієї пори. За підрахунками нашої центральної геофізичної обсерваторії, така погода притаманна десь середині квітня. Але в природі в погоді все у балансі – якщо зараз тепло, то згодом може надійти прохолодна повітряна маса”, – зазначила Наталія Птуха.

3 і 4 січня ще буде без опадів з плюсовими температурними значеннями як у денні, так і в нічні години. Вночі очікується 0…+8 градусів, а вдень +6…+12. Тобто зберігатиметься така комфортна погода, якщо не зважати на те, що йдеться про зимовий місяць.

“5 січня буде спостерігатися зміна синоптичної ситуації – до нас надійде циклон із північного заходу, і він принесе опади. Спочатку у більшості областей вони будуть вночі у вигляді мокрого снігу, а вдень у четвер 5 січня все ж у вигляді дощу — ще будуть плюсові значення температури, хоч і значно нижчі вже. Йдеться про західні, північні, частково центральні регіони та Харківську область. На решті території поки ще буде без істотних опадів”, – сказала синоптикиня.

Раніше повідомлялося, що 1 січня у Чернівецькій області була рекордно висока температура повітря. Також рекорди температур були побиті у багатьох регіонах України.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.