Новини

Простий рецепт вишуканого блюда: як приготувати цукерки Трюфель

Коли постає питання про те, чим смачненьким нагодувати домочадців, господині витрачають більше часу на пошук цікавого рецепта, ніж на саме приготування страви. Тим, у кого вичерпався запас свіжих ідей, пропонуємо зробити смачні цукерки “трюфель”, які припадуть до смаку всім любителям солодкого.

Для приготування такого французького десерту вам знадобляться три основних інгредієнта: шоколад, вершкове масло і вершки. А для начинки можна обирати найрізноманітніші продукти, які знайдуться вдома під рукою. Підійдуть горіхи, сухофрукти, різні ягоди, а також кава, коньяк або солодкий лікер.

У Франції цукерки трюфель користуються неймовірною популярністю. Домогосподарки готують їх напередодні більшості свят, при цьому класичний рецепт не потребує великої кількості інгредієнтів і відрізняється особливою простотою приготування. Все, що потрібно для вдалої готування – кілька плиток професійного темного шоколаду (зазвичай це шоколад з часткою какао 70%).

Вам знадобляться:

– шоколад – 500 г;
– жирні вершки – 250 г;
– вершкове масло – 1 ст. л.

Приступаємо до приготування десерту:

На початковому етапі необхідно розплавити шоколад. Для цього нагріваємо водяну баню або використовуємо звичайну мікрохвильову піч. Основна умова – постійно помішувати масу і не допустити її перегріву. Температура шоколаду повинна бути приблизно 45-50 °С.
Для більш точного визначення ступеня нагріву необхідно невелику кількість суміші нанести на зап’ясті. Підігріта до потрібної температури маса не стане обпалювати шкіру, при цьому ви відчуєте помітне тепло.

Далі підігріваємо вершки до 70°С, після чого додаємо їх в розтоплений шоколад. Отриману суміш ретельно розмішуємо до однорідної консистенції. Вручну домогтися з’єднання двох компонентів вкрай складно, тому рекомендуємо скористатися блендером або міксером. В результаті у вас повинна вийти однорідна густа консистенція, що нагадує желе.
На завершальному етапі додаємо м’яке вершкове масло. Кількість цього інгредієнта залежить від ваших смакових уподобань. При бажанні можна взагалі не використовувати масло в процесі виготовлення трюфельних цукерок. Готову консистенцію ставлять у холодильник на 12-18 годин, після чого дістають охолоджений ганаш і формують з нього невеликі кульки. Сформовані цукерки вмочують у розтопленої шоколадній масі, а зверху посипають какао.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.