Новини

Нема ні місця, ні коштів: у Центрі стерилізації у Чернівцях утримують вдвічі більше тварин, ніж виділяють грошей

У Центрі стерилізації Чернівців утримується 116 тварин, а грошей на утримання виділили всього на 50 собак.

Про це molbuk.ua розповіла директорка Центру стерилізації Ольвія Попова.

До 2018 року у Чернівцях був притулок для тварин, але його реорганізували у Центр стерилізації. Собак відловлюють, стерилізують і повертають на місце. Тому місту конче потрібен окремо притулок для тварин.

“У нас така ситуація, що ми не можемо забрати всіх тварин: нема ні місця, ні коштів. За перші два місяці у Чернівцях відловили і стерилізували 200 тварин. Ще передбачили цього року кошти на стерилізацію 800 тварин і на утримання 50 собак. А на сьогодні у Центрі стерилізації утримується 116 тварин”, – розповіла Ольвія Попова.

У Центр стерилізації забирають лише тих тварин, яких вважають агресивними.

“Якщо є звернення, що собака когось вкусив, ми його забираємо. Але на утримання коштів майже немає. Тому допомоги волонтерів завжди потребуємо. Хтось допомагає харчуванням, хтось приходить вигуляти собак. Завжди потребуємо теплих речей, які використовуємо, як підстилки для тварин. Дуже хочемо переробити на вулиці вольєри для тварин. Нам потрібні матеріали та руки”, – каже Ольвія Попова.

У Центрі стерилізації сподіваються, що завдяки стерилізації у місті за кілька років все ж зменшиться кількість безпритульних тварин.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.