Новини

«Здам новобудову, світло не вимикають»: «найкрутіші» квартири зараз у Чернівцях – ті, де постійно є електрика

Відключення електроенергії позначилося і на ринку нерухомості. “Найкрутіші” квартири зараз у Чернівцях – ті, де постійно є електрика.

Про це йдеться у публікації ” ” від 29 грудня, пише molbuk.ua

Дедалі частіше в оголошеннях про продаж або оренду квартир у Чернівцях можна натрапити на такі пункти, які власник зазначає як переваги.

Як-от, в будинку ніколи не вимикають світло завдяки тому, що він підключений до лінії, яка живить об’єкти критичної інфраструктури. Або можна встановити мініелектростанцію, що, відповідно, коштуватиме дорожче. Чи буде акумулятор до котла плюс газова плита.

“Тепер взагалі складно хоч щось знайти”

“Здам елітну новобудову на вулиці Героїв Майдану. Світло не вимикають – поруч декілька лікарень, простора кухня-студія та дві окремі спальні, 750 доларів плюс компослуги”, – йдеться в одному з оголошень на сайтах оренди нерухомості в місті.

“Здам двокімнатну новобудову на вулиці Миру. Можуть установити електростанцію і сонячну батарею до неї. Електростанція тягне холодильник, комп’ютер, телевізор, усі можливі світильники і навіть пралку. Вмонтований резервний бак із водою на 200 літрів. Також буде освітлення у квартирі. Вартість – 400 доларів плюс компослуги (якщо без електростанції), з нею – 500 доларів та компослуги”, – читаю ще одне оголошення.

Кореспондентка ” ” вирішила з’ясувати, чи справді мають попит помешкання, де не вимикають електроенергію, і чи впливає це на вартість оренди. Телефоную в одне з агентств нерухомості. Кажу, що хочу однокімнатну квартиру, без особливих зручностей.
Головне – щоби там не вимикали світло, бо працюю за комп’ютером. Запитую, чи таку взагалі реально знайти.

“Усе реально, але зараз квартир для оренди в місті дуже мало. А ще аби в тому будинку світло не вимикали, то це вкрай складно знайти. Я передам ваш запит колегам. Якщо щось знайдуть, запропонують”, – чемно відповів рієлтор.

Цікавлюся, чи буде таке помешкання коштувати дорожче.

“Та ні, особливо немає різниці, зі світлом квартира чи ні. Головне, щоби вона була. Наявних варіантів у нас наразі дуже мало. Оренда однокімнатної квартири зараз коштує у середньому від 200-250 до 500 доларів – залежно від стану, розташування та умов”, – додав фахівець.

У Чернівцях – не той розмах

Іншого рієлтора я прямо запитала, чи є така тенденція, що оселі поблизу об’єктів критичної інфраструктури коштують дорожче. Проте він запевняє: не помітив нічого такого.

“Я з цим не стикався. Чув, що в Києві таке. А щоби в нас… Тут, по-перше, місто мале. І, наскільки я спілкувався з людьми, всюди вимикають світло. Розумієте, тут немає значного ринку, щоби була купа пропозицій і маса клієнтів. Зараз навпаки, як помітив, ціни на оренду знизилися. Трохи люди роз’їхалися, та й сезон такий. Справді, в оголошеннях бачив, що шукають квартиру в оренду там, де не вимикають світло. Зрозуміло, що люди віддаватимуть перевагу комфорту. Але це не масова тенденція, яка б могла спричинити підвищення цін. Якби це були десятки квартир на одній лінії – то так, тоді люди б відразу кинулися туди. Але я не знаю, де на одній і тій самій вулиці є хоча б 10 квартир в оренді. Це не місто-мільйонник, щоби в нас було стільки пропозицій.

Зайдіть на один популярний сайт з оголошеннями. Там пропозицій по нерухомості в Чернівцях – усього 1500 в усьому місті. З них половина – пропозиції щодо продажу квартир, інша частина – щодо оренди. Це не дуже велика кількість, яка може спричинити тенденцію до здорожчання тих чи інших помешкань”, – переконаний співрозмовник.

Раніше molbuk.ua писав про те, як живеться мешканцях житлових кварталів, де усе – на електриці.

” ” у Facebook | Telegram | Viber |

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.