Новини

У Чернівцях з 27 проєктів Бюджету участі змогли реалізувати лише два: у чому причина

У місті цього року змогли реалізувати лише два проєкти з Бюджету участі. Ще сім планують доробити наступного року, а решту проєктів – уже після війни. Цього року Бюджет участі не оголошували.

Про це molbuk.ua повідомили у Чернівецькій міській раді.

“У 2022 році у Бюджеті участі виграло 27 проєктів. Їх мали реалізувати цього року, але через війну не було можливості це зробити. Казначейство не пропускало кошти на такі роботи. Лише у жовтні на сесії погодили дев’ять проєктів, які можна буде реалізувати. Мали зробити проєкти огорожі з навісом для смітника, встановлення відеокамер та освітлення у дворі на проспекті Незалежності, благоустрій Віденського парку, майданчик для вигулу собак у парку “Жовтневий”, мілітарі-майданчик у парку “Жовтневий” благоустрій скверу на розі вулиць Лесі Українки та Університетської, облаштування підземних смітників, облаштування автобусних зупинок у Садгорі та сквер Героям минулого та сьогодення у Садгорі”, – розповідає головна спеціалістка управління комунікацій міськради Оксана Филипчук.

У листопаді експертна комісія переглянула проєкти, адже матеріали суттєво здорожчали, і довелося збільшити фінансування.

“Для цих проєктів переробляли документи. Наприклад, майданчик для вигулу собак переміг із кошторисом 419 тисяч гривень, а на сьогодні вартість робіт складає 516 тисяч гривень. Огорожа з навісом коштувала 459 тисяч гривень, а нинішня ціна – 727 тисяч. Ціна мілітарі-майданчика була майже 500 тисяч гривень, а зараз за нього потрібно заплатити 1,3 мільйона гривень”, – каже Оксана Филипчук.

Наразі реалізовано лише два проєкти: автобусні зупинки і відеонагляд та освітлення у дворі будинку на проспекті Незалежності. Інші проєкти будуть реалізовані наступного року.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.