Новини

Ялинку прикрасили кулеметною стрічкою і на позиції: як бійці зустрічають новий рік на Донбасі

У холодних шанцях, на панцерниках і за стволами – так зустрічають новий рік хлопці на нулі на Донеччині.

Про свято нагадує, хіба що календар, мандаринки і вифлеємський вогонь, який вдалося на передову вдалось доправити із Єрусалима, йдеться в ТСН.

“Постійно обстріли арта і по ночам лізли по 2-3 чоловіка, найбільше було – 12”, – розповідають бійці.

Посадками і полями окупанти намагаються рухатись уночі, йдучи на штурми наших укріплень. Бої за кожен квадратний метр землі. Свій стан “тут на нулі” Андрій називає – між небом і землею. “Час якось міняється, коли обстріли. У нас, як бачите, за два-три метри лягає”, – розповідає він.

Уся земля на Донбасі і Луганщині у вирвах від снарядів та ракет. Про Новий рік нагадує хіба що календар і мандаринки. У дощ і сніг, в Різдво на Новий рік – працюють хлопці на своєму монстрику. “Відчуття таке, що швидше треба закінчити війну, треба працювати більше. Не розуміють, по доброму треба їх зробити більше хорошими рускими”, – переконані бійці.

На Донбасі не вщухають бої, поля здригаються від вибухів артилерії. Наші працюють, а за ними вже полює ствольна артилерія окупантів навіть за кілька годин до нового року. “Завжди допомагають жарти, чорний гумор, він завжди допомагає відійти від страху, допомагає пережити стреси”, – запевняють воїни.

Окупанти сунуть, їх палять, а вони знову сунуть, тому наші РСЗВівці виїздять на ціль по кілька разів на добу.

Сьогодні хлопцям волонтери-пластуни зі Львова привезли вифлеємський вогонь і подарунок. “Цього року більшість військових святкують Різдво на фронті. Вирішили доправити цей символічний вогонь, який символізує підтримку, єдність, допомогу. Доправити на лінію фронту, щоб відчули частинку тепла світу”, – каже волонтер Іван.

Військові з різних підрозділів приїхали за вогником, його везуть до рот і батальйонів.

У бійців вже є маленька ялинка, прикрашена кулеметною стрічкою і, кулеметом, а ще янголом – це всі святкові атрибути на передовій. Хтось на посту, хтось в окопі, хтось у танку, але подумками вони всі вдома з родинами, у країні, яка перемогла “рускій мір”. Хлопці з передової своїми словами вітають українців. “Головне – мирного неба над головою, щоб всі наші хлопці повернулися живими, щоб наша Україна процвітала і була міцною державою, як перлина в короні”, – кажуть бійці.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.