Новини

Ніяких феєрверків: поліцейські з Буковини нагадали про заборону використання піротехнічних виробів під час війни

Поліцейські з Буковини нагадали, що під час воєнного стану заборонено використання піротехнічних виробів.

Про це повідомляє відділ комунікації Національної поліції у Чернівецькій області.

Заборона поширюється не лише на осіб, які використовують піротехніку, а і на осіб, які реалізовують її. Звуки використання піротехнічних виробів можуть негативно вплинути на психологічний стан людей, викликати тривожність. Громадяни ж повинні поставитись з розумінням до обмежень та заборон правового режиму воєнного стану і не порушувати їх незалежно чи це святковий день чи несвятковий.

Порушників, які ігноруватимуть заборону використання чи продажу салютів, феєрверків, петард чи інших піротехнічних виробів, буде притягнуто до відповідальності.

Зокрема, згідно статті 195-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення, за порушення порядку виробництва, зберігання, перевезення, торгівлі та використання піротехнічних засобів, передбачено накладення штрафу від тридцяти п’яти до шістдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією піротехнічних засобі. Якщо ті самі дії, вчинені особою, яку протягом року було піддано адміністративному стягненню за одне з вищезазначених порушень – накладення штрафу від шістдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією піротехнічних засобів.

Поліцейські забезпечують публічну безпеку і правопорядок на території Чернівецької області цілодобово. Для цього залучено максимальна кількість особового складу, працюють додаткові патрулі та слідчо-оперативні групи поліції.

Дбайте про особисту безпеку, поважайте оточуючих, і у жодному разі не ігноруйте сигналів повітряної тривоги.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.