Новини

Вкрав товару з аптеки і магазину на майже 18 тис. гривень: на Буковині судитимуть зловмисника

Перед судом постане буковинець за вчинення крадіжки майна.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

Слідчі поліції зібрали достатню кількість доказів протиправної діяльності чоловіка, який викрав майно з аптеки та продукти харчування у магазині.

Сума завданих збитків становить майже 18000 гривень. За цим фактом слідчі поліції завершили досудове розслідування. Відповідно до чинного законодавства, за скоєне зловмиснику загрожує до восьми років позбавлення волі.

1 жовтня цього року до поліції звернулася жителька села Чудей та повідомила про крадіжку товару і ліків із аптеки. Заявниця та свідки детально описали ймовірного крадія.

Пізніше до поліції звернулася жителька цього ж села та повідомила, що невідома особа обікрала продуктовий магазин на суму майже 4 тисячі гривень.

У результаті проведених спеціальних поліцейських заходів співробітники Чернівецького районного управління поліції №1 (м. Сторожинець) встановили особу порушника. Ним виявився 21-річний буковинець.

Під процесуальним керівництвом Чернівецької окружної прокуратури слідчі поліції скерували до суду обвинувальний акт щодо чоловіка за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого частиною 4 статті 185 (Крадіжка) Кримінального Кодексу України.

Правоохоронці нагадують: санкції низки статей Кримінального кодексу України доповнено кваліфікуючою ознакою – вчинення злочину в умовах воєнного або надзвичайного стану. Скоєння крадіжки в умовах воєнного стану прирівнюються до тяжкого злочину, незалежно від вартості викраденого. Відтак – поліцейські притягують зловмисників до кримінальної відповідальності відповідно до чинного законодавства.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.