Новини

Ендокринологічний диспансер приєднають до обласної лікарні: які медичні заклади Буковини зміняться наступного року

У Чернівецькій області буде реорганізовано кілька медичних закладів.

Депутати Чернівецької обласної ради на сесії ухвалили низку рішень щодо змін у медичній галузі, пише molbuk.ua.

2023 року монопрофільні заклади отримуватимуть фінансування від Національної служби здоров’я України лише до квітня. В обласному бюджеті ж грошей на їх утримання не передбачено, лише на здійснення оплати за комунальні послуги та енергоносії. Тож аби зберегти фахівців та забезпечити буковинців якісною медичною допомогою, диспансери вирішили реорганізувати.
Перейменували Чернівецький обласний центр з профілактики та боротьби зі СНІДом. Відтепер це буде Чернівецький обласний медичний центр соціально значущих хвороб.
До нього приєднають наступного року протитуберкульозний диспансер.

2022 року протитуберкульозний диспансер отримував гроші від Національної служби здоров’я України за так званим пакетом №49 “Забезпечення збереження кадрового потенціалу для надання медичної допомоги”. Ці кошти становили майже 39% від загального доходу закладу. Однак 2023 року НСЗУ цей пакет скасовує. Відтак, протитуберкульозному диспансеру бракуватиме фінансування.
Аби уникнути банкрутства та зберегти персонал, заклад вирішили приєднати до медичного центру соціально значущих хвороб. Процес регулюватиме комісія з реорганізації, створити яку депутати доручили голові обласної ради.

Також створять нового закладу охорони здоров’я – медичного діагностично-реабілітаційного центру.
Об’єднали діагностичний центр та лікарсько-фізкультурний диспансер.

У 2020-2022 роках диспансер не укладав договорів, а отже й не отримував грошей від Національної служби здоров’я України. Заклад фінансували з обласного бюджету, на його утримання за цей період було спрямовано 9603,8 мільйона гривень. Тому виникла необхідність провести реорганізацію.

Приєднають до обласної лікарні ендокринологічний центр та шкірно-венерологічний диспансер.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.