Новини

Підвищать на кілька копійок: яким буде тариф на воду у Чернівцях

З 1 січня споживачі Чернівців будуть платити вищий тариф за воду за воду 28,3 гривні за куб. Для “Чернівціводоканал” цей тариф є збитковим.

Про це сказав начальник “Чернівціводоканал” Андрій Колесник.

Тариф на воду мали право підвищити, адже мораторій не стосується холодної води, а лише теплової енергій та гарячої води.

“27 грудня НКРЕКП встановив тариф на водопостачання та водовідведення. Кінцеві цифри ми ще не можемо сказати, оскільки ще не опубліковано рішення на сайті НКРЕКП. Наразі знаємо, що тариф буде становити 28,3 гривні за куб: 19,1 гривні – за водопостачання, 9,18 гривні – за водовідведення”, – сказав Андрій Колесник.

Підвищення є несуттєвим, усього на кілька копійок, адже попередній тариф за воду становив – 27,91 гривні.

“Можна сказати, що тариф практично не зміниться. Він зросте лише на 1,29%. По суті ціна залишилася на рівні 2022 року при значно вищих затратах. На жаль, це для нас збитковий тариф. Ми маємо зростання електрики. Суттєво подорожчали реагенти, які отримуємо з-за кордону, і ціна піднялася до 40%, паливно-мастильні матеріали здорожчали на 40%”, – пояснив Андрій Колесник.

Через такий тариф водоканал будемо значний розрив між доходами і витратами.

“Ми подавали тариф у сумі 35,07 гривень, а маємо тариф 28,3 гривні. Це при тому, що собівартість води нам коштує 22 гривні. Будемо недоотримувати 5 мільйонів гривень на місяць”, – зазначив посадовець.

За словами Андрія Колесника, абонплата, яку “Чернівціводоканал” запровадив, наразі підвищуватися не буде.

Тариф на воду встановили на перше півріччя 2023 року. 1 липня заплановано його ще раз переглянути.
” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.