Новини

«Залатали би, щоби ноги не ламали»: що говорять чернівчани про тротуари міста

Розбиті тротуари з ямами, місцями без плитки – така звична картина у Чернівцях і у центрі міста, і на околиці.

Про це йдеться у публікації .

“Тротуари ніби є, а асфальту нема”

Про те, що ходити чернівецькими тротуарами потрібно дуже обережно, може розповісти багато чернівчан. І це стосується майже кожного району міста.

Чернівчанка Юлія каже, що на відрізку від вулиці Головної до Південно-Кільцевої тротуари ніби є, але асфальту там нема.

– Там яма на ямі… Влітку, коли сухо, ще можна ходити. А взимку чи після дощу в болоті можна втопитися. Обійти можливо тільки по проїжджій частині. Я вже й забула, як то – ходити на підборах, можна зламати ноги, – каже Юлія. – З коляскою йти теж нереально. І така проблема не тільки на цьому відрізку. У центрі

міста теж проблемні тротуари, наприклад, біля парку Шевченка і ближче до проспекту Незалежності. Залатали би ті ями, щоб люди ноги не ламали.

У спальних районах міста подекуди теж складно пройти тротуарами.

– Спускаюся із бульвару Героїв Крут до вулиці Південно-Кільцевої до зупинки тролейбуса. Жахливі ями! Усюди розбитий асфальт, – обурюється пані Світлана.

– Якщо ходити ввечері, то є небезпека впасти. Одного разу попереду мене їхав велосипедист і на розбитому тротуарі впав із велосипеда та пошкодив руку.

У взутті на підборах такими тротуарами ходити нереально.

У центрі міста теж проблема з тротуарами і вона помітна навіть на Центральній площі. На початку вулиці Руської плитка на тротуарах “попливла”.

Вулиці Головна, Франка, Міцкевича – розбиті тротуари є скрізь.

Якщо минулими роками на ремонт доріг виділяли кошти, то на ремонт тротуарів витрачали мізерні суми. На жаль, цього року ситуація із тротуарами не зміниться.

Переліку ремонтних робіт ще немає

У міській раді погоджуються, що чернівецькі тротуари потребують ремонту, але коштів на це не вистачає.

– Ходжу тротуарами міста і погоджуюся, що багато з них у поганому стані і потребують ремонту, – каже заступник міського голови Василь Зазуляк. – Багато тротуарів є недоступними для маломобільних груп населення. Навіть жінкам із дитячим візочком важко проїхати деякими з них.

Ми плануємо взятися за ремонти тротуарів. Вирішили, що разом із дорогами повинні ремонтувати і тротуари. Переліку ремонтних робіт ще немає. У планах на цей рік є капітальний ремонт вулиці Заньковецької та Бандери. Ремонтуватимуть і дорогу, і тротуари. На це виділять понад 10 мільйонів гривень. Найближчим часом буде оголошено тендер.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.