Новини

Погода на Буковині 24 грудня

ПОГОДА ПО УКРАЇНІ НА 24 ГРУДНЯ

Хмарно з проясненнями.
В західних, Вінницькій, Житомирській та Київській областях невеликий дощ (в Карпатах з мокрим снігом), на Закарпатті та в Карпатах помірні опади; на решті території без істотних опадів.

На південному заході та південному сході країни місцями туман.
Вітер переважно південний, 5-10 м/с, у Карпатах місцями пориви 15-20 м/с.
Температура вночі від 3° тепла до 2° морозу, вдень 1-6° тепла; в Криму та більшості західних областей вночі 0-5° тепла, вдень 5-10°.

У Чернівецькій області сьогодні, 24 грудня, вночі температура +2 +3 градусів, вдень +3 +4 градусів. Про це повідомляє sinoptik.

Синоптики прогнозують вітер південно-східний 3-8 м/с. У Чернівцях протягом усього дня погода буде похмурою. Дрібний дощ йтиме весь час. Удень він посилиться, а до вечора послабшає.

за останні 130 років
24 грудня:
МАКС: 11.4° (1995)
МІН: -16.5° (1998)

Народний прогноз погоди:

Цього дня вшановується пам’ять преподобного Данила Стовпника. У наших пращурів була традиція запалювати лампадку, нібито “додаючи в пітьмі доброго світла і прохаючи сонце зійти на землю, запалати і відігнати нечисті сили”. Погоду 24 грудня також визначали за допомогою сонячних променів: якщо вони спрямовані вгору, то очікували холодів, а якщо стелилися вниз, слід готуватися до хурделиці.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.