Новини

Путін потрапив у пастку: експерт про зміну стратегії Росії у війні

Президент Росії Володимир Путін переходить до оборонної стратегії війни в Україні через нездатність досягти заявлених цілей так званої “спеціальної воєнної операції”.

Про це розповів в ексклюзивному коментарі ТСН.ua військовий експерт Петро Черник, коментуючи заяву Путіна про небажання “розкручувати маховик воєнного конфлікту”.

За словами експерта, в заяві президента РФ можна виділити два основних моменти.

“Перший момент – сигнал, який Путін дає, свідчить, що вони переходять від наступальної стратегії до оборонної. Стратегічної мети ліквідувати українську державність вони не досягли і не досягнуть. Вони зрозуміли, що потрапили в пастку, і не знають, як з цієї пастки вийти. Цей сигнал, що вони нібито не хочуть нічого продовжувати – це сигнал не нам, а колективному Заходу – мовляв, треба знайти якусь точку дотику, щоб посадити росіян і українців за стіл переговорів і знайти вихід з цієї ситуації. Для нас це неприйнятно”, – пояснив Черник.

За його словами, сам “факт риторики, що Путін перейшов до такої розмови, є ознакою їхньої стратегічної слабкості”.

“Момент другий – вони в пастці. Це константа. Ми задаємо питання – а в який спосіб їм вийти? Якщо чесно, я сам не можу зрозуміти, що їм треба зробити, щоб дійти до цієї точки переговорів. Вони прекрасно усвідомлюють, що якщо відбудеться класична поразка в Україні, а вона відбудеться, питання лише часу і обставин, Путін скоріш за все втратить своє життя, а Росія стане на шлях розпаду”, – заявив експерт.

На думку Черника, у росіян “залишається один єдиний логічний аргумент – якомога довше витягувати цю війну в розрахунку на те, що ми, українці, будемо виснажені, рано чи пізно ляже карта на їхній бік, і будуть якісь сепаратні перемовини”.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.