Новини

Авторські інтерпретації класичних десертів до Різдва від бренд-шефа Яни Лакусти*

Свято наближається… У повітрі вже відчувається запах мандаринів та солодкої випічки. І чим ближче до свят, тим частіше ми задумуємося, чим особливим і смачним потішити би своїх рідних. Але обов’язково чимось таким, що нагадуватиме Різдво, подарує відчуття затишку, дому і сімейного тепла. Що може впоратися із цим краще, ніж традиційні десерти, рецепти яких вже випробувані століттями, а їхній смак дарує неймовірну насолоду? Адже і саме Різдво – це час традицій, які передаються з покоління в покоління.

Серед величезної кількості смачних різдвяних десертів (бісквітний рулет, пудинг, фруктово-горіховий пиріг, печиво з перцем та багато інших), ми б хотіли виділити два, які є одними з найпопулярніших і які найчастіше готують. Та як зробити їх ще смачнішими, ми дізнавались у бренд-шефа Яни Лакусти. Адже межі досконалості немає.

Інгредієнти для приготування штруделю — традиційного українського десерту:
Тісто листкове домашнє – 0,5 кг
Яблука червоні – 1 кг
Кориця мелена
Цукор (пісок) – 65г
Горіхи подрібнені – 100 г
Цукрова пудра
Сухарі панірувальні – 10 г

Додаткові інгредієнти для оформлення:
Морозиво – 1 кулька
Горіхи грецькі та кеш’ю
Мигдаль
М’ята
Малина (свіжа)
Мед натуральний

Процес приготування:
Листкове тісто тонко розкачати, викласти яблука (попередньо обчищені та нарізані тонкою соломкою), додати корицю, цукор та посипати сухарями. Закрутити рулет. Викласти на пергаментний лист, зробити зверху надрізи і випікати при t 185-200С 15 хв. Потім змастити яйцем або пудрою і випікати ще 10 хв. До готовності.

Можна випікати і морозити порційними шматками. Перед подаванням розморозити в мікрохвильовій печі і в духовій шафі запекти при 160-180 до рум’яної скоринки.

Подавати шматок із одною кулькою морозива.

Декор: м’ята і сезонні фрукти, посипати пудрою, тарілку полити медом.

Інгредієнти для приготування фондану – французького десерту, який добре смакує українцям:
Яйце куряче – 4 шт
Жовтки – 4 шт
Цукор тростинний – 200 г
Масло вершкове 72,5% – 200 г
Шоколад чорний – 200 г
Борошно пшеничне – 200 г

Інгредієнти для подачі фондану:
Морозиво пломбір
М’ята
Малина (свіжа)
Паста горіхова “Нутелла”
Кеш’ю та грецькі горіхи
Чорний шоколад

Процес приготування:
Вершкове масло та чорний шоколад (з високим вмістом какао) розтоплюємо на паровій бані, до повного розчинення і однорідності маси. В охолоджену масу додаємо збиті яйця з цукром.

Жовтки 4 яєць + 4 жовтки збиваємо в пишну піну з частиною цукру, а білки збиваємо в стійку стабільну піну з рештою цукру. Вводимо в розтоплений негарячий шоколад. Потім просіюємо борошно і перемішуємо до однорідності. Маса готова для випікання. Можна зберігати в холодильнику при 2-5 С. Випікаємо фондан у духовій шафі при 180 С 8-12 хв, попередньо змастивши форми олією і какао.

Тарілку декоруємо нутеллою, фруктами або ягодами і м’ятою. Викладаємо кульку морозива з тертим шоколадом і горіхами.

Насправді вибір десертів до Різдва дуже великий, і який би ви не обрали – головне, щоб він був приготовлений з душею і поданий з любов’ю. Щасливого всім Різдва!

Instagram: yana_executive_chef1995
Facebook: facebook.com/svetlana.drathaska

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.