Новини

Регулятор підвищив тарифи на електроенергію для частини споживачів: кого це торкнеться

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг ухвалила рішення про підвищення тарифів на електроенергію для частини споживачів.

Як зазначається в повідомленні на сайті регулятора, підвищення торкнеться виключно непобутових споживачів. Тариф на електроенергію для населення не зміниться.

Рішення передбачає триетапне підвищення тарифу на передачу електроенергії протягом 2023 року:

до 380,28 грн/МВт-год з 1 січня (на 10%);

до 430,25 грн / МВт-год з 1 квітня (на 13%);

до 485,1 грн/МВт-год з 1 липня (на 13%).

Вперше встановлюється окремий пільговий тариф на передачу для підприємств “зеленої” електрометалургії: 209,42 грн/МВт-год.

Друге рішення НКРЕКП передбачає трьохетапне зростання тарифів Укренерго на диспетчеризацію:

до 68,28 грн/МВт-год з 1 січня (на 10%);

до 80,87 грн/МВт-год з 1 квітня (на 18%);

до 95,54 грн / МВт-год з 1 липня (на 18%).

Також відбудеться підвищення тарифів на послуги з розподілу електричної енергії та послуги постачальників універсальних послуг.

Як відзначили в комісії, в результаті коригування цих тарифів середнє зростання ціни електроенергії для кінцевих непобутових споживачів становитиме близько 15 коп. за кВт-год. При цьому середнє зростання ціни електроенергії для промислових енергоємних споживачів складе близько 4 коп. за кВт-год.

Кошти, отримані в результаті підвищення тарифів будуть спрямовані на аварійне відновлення пошкоджених об’єктів електроенергетики та створення аварійного запасу обладнання, а також закупівлю необхідних для цього товарів і послуг.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.