Новини

Мессі – найкращий в історії: все, що вам потрібно знати про Мундіаль-2022 в Катарі

Чемпіонат світу закінчився і залишився в історії. Тому підсумок про Мундіаль в Катарі читайте в матеріалі molbuk.ua.

Головний підсумок, який можна зробити з цього чемпіонату світу: наразі Ліонель Мессі – найкращий гравець в історії. Трофей чемпіона світу став останнім пазлом у його величній кар’єрі. На Мундіалі він був найкращий. Принаймні за статистикою – сім голів та три асисти. Його вічний опонент Кріштіано Роналду вкотре довів, що егоїзм футболі часто буває зайвий. До того ж Роналду був не у формі, додалися проблеми в клубі, які він переніс у збірну. Аргентинці ж ладні були все зробити заради Мессі, який вів збірну вперед.

Катар – не футбольна країна

Катарці дуже довго готувалися до чемпіонату. Виховували покоління, будували інфраструктуру, збудували місто спеціально до Мундіалю, але вкотре довели, що у футболі все не можна вирішити грошима. І їм начхати на футбол. На матчах збірної Катару до першого пропущеного голу сиділи повні трибуни, але як тільки катарці пропускали, вболівальники зникали. Тому можна сміливо сказати, що мета ФІФА розвивати футбол у різних частинах світу провалюється, принаймні на Близькому Сході.

Марокканці заслужено в четвірці

Марокко – перша африканська збірна, яка зіграла у півфіналі чемпіонатів світу. Ця збірна завоювала мільйони футбольних сердець. За неї вболівали на кожному континенті. Через гру марокканців. Багато експертів говорили про те, що африканці відсиджуються в обороні, а їхня головна ціль – аби лиш не пропустити. Проте марокканці насичували штрафну зону суперника своїми гравцями під час своїх атак. Так, результативність не вражає, але вони намагались швидко перейти до атак.

Тому не дивно, що Марокко – четверта за силою футбольна країна у світі. Вони посіли перше місце в групі з тоді ще дійсними призерами чемпіонату світу – Бельгією та Хорватією. Обіграли в плейоф Португалію та Іспанію справедливо.

Рекорди

На Мундіалі в Катарі побито багато рекордів. Ось найцікавіші з них.

Роналду залишив не тільки негативні відгуки в Катарі, а зміг ще стати гравцем, який забивав на п’яти чемпіонатах світу поспіль. Досягнення неймовірне, а ще крутіше те, що він може його ще раз побити, забивши на наступному ЧС у Північній Америці.

Аргентина – рекордсмен із виграних серій післяматчевих пенальті на чемпіонатах світу. Аргентинці виграли шість із семи перестрілок. Програли лише раз у 2006-му німцям.

Іспанія ж встановила рекорд із програних серій пенальті – чотири вильоти в плейоф.

Іспанський арбітр Матео Лаос показав рекордну кількість карточок в одному матчі – 18 – ¼ плейоф Аргентина – Нідерланди, де аргентинці перемогли.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.