Новини

У Чернівцях хочуть об’єднати ще один медзаклад

Міську дитячу стоматологічну поліклініку, що на вулиці Головній, хочуть об’єднати з одним із медичних закладів.

Про це повідомляє управління охорони здоров’я Чернівецької міської ради.

Начальниця управління охорони здоров’я міської ради Наталя Калмикова розповіла, що у 2023 році лікарні з одним профілем Національна служба здоров’я України фінансуватиме лише перші три місяці.

“Щоби залишити послугу доступною, а медиків забезпечити комфортними умовами праці, тривають обговорення щодо роботи дитячої стоматології у складі багатопрофільної лікарні та поліклініки. Згідно з реформою охорони здоров’я, заклад повинен розвиватися, бути фінансово спроможним. Дитяча стоматологія наразі – єдиний медзаклад у Чернівцях, який дофінансовується з бюджету міста. Наша позиція – зберегти колектив дитячої стоматполіклініки, який забезпечує важливу послугу”, – пояснила Н. Калмикова.

Наразі йдеться про реорганізацію дитячої стоматологічної поліклініки шляхом приєднання до багатопрофільного медичного закладу.

“Ми маємо три місяці, щоби провести реорганізацію. З квітня 2023 року буде можливість фінансуватися лише у складі багатопрофільного закладу”, – пояснила заступниця начальника управління охорони здоров’я міської ради Галина Бовкун.

Працівників поліклініки найбільше хвилювало питання виплати зарплати, бо грошей, отриманих від НСЗУ, на це не вистачало. На підтримку закладу в період реорганізації виділено майже 3,5 мільйона гривень.

Нагадаємо, торік у Чернівцях об’єднали міську лікарню №1 та міську лікарню №3 у Центральну багатопрофільну лікарню. Також до цієї лікарні наступного року планують приєднати ще міську лікарню №4 та пологовий будинок №2.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.