Новини

Як правильно фотографувати їжу на iPhone*

Хоча у 2022-му фотографування їжі виглядає як щось застаріле і всіма забуте, формат нікуди не подівся. Просто тепер його використовують фуд-блогери, власники закладів харчування та контент-менеджери. Фотографувати їжу красиво, тим паче на смартфон, завдання складне — просто натиснути на кнопку і зробити чудовий знімок можна тільки випадково. Розповідаємо, як зробити гарне фото їжі на Айфон.

Чи потрібно купувати останню модель

Щороку Apple демонструють зростання рівня знімання в нових моделях. Використання нейронного співпроцесора, алгоритмів постобробки та інших “фішок” підвищують шанс швидко отримати хорошу фотографію. Але це не головний критерій. Звичайно, якщо під фото їжі ви збираєтеся купити iPhone 14 Pro Max в Україні, то отримаєте більше можливостей знімання. Наприклад, знімати в ProRAW, щоб тонко “підкрутити” налаштування. Але якщо знати деякі особливості, можна впоратися і силами iPhone 8.

Використовуйте освітлення

Враховуючи, що захоплення світла — головний принцип роботи камери, правильне освітлення допоможе зробити якісний знімок. Усі смартфони знімають однаково при хорошому освітленні, підписники не помітять різниці, на який пристрій зроблено фото.

Найкращий варіант для знімання в приміщенні — портативні освітлювальні прилади з м’яким світлом. Це створить чудову експозицію, попри те, що в залі тьмяно. Якщо ви не хочете збирати погляди гостей і лякати персонал “лампами”, просто виберіть столик біля вікна. І в похмуру погоду у вас буде достатньо світла для вдалого знімка.

Налаштуйте камеру

В iPhone є інструмент, який дає змогу вирівняти кадр. Йдеться про сітку. Якщо ви не активували опцію, краще це зробити:

Перейдіть у “Налаштування”, відкрийте додаток “Камера”.

У розділі “Композиція” знайдіть пункт “Сітка” і посуньте слайдер навпроти нього вліво.

Сітка позбавить вас необхідності кадрувати фотографію через “завалений горизонт”. А виставити елементи згідно з правилами композиції (наприклад, за методом третин) “на око” важко.

Експериментуйте з ракурсом

Часто буває, що в житті страва має приголомшливий вигляд, а на фото — плоский, не апетитний і бляклий. Річ у невдалому ракурсі. У кожної їжі є свої, “робочі” ракурси. Наприклад, гарячий суп у високій тарілці потрібно фотографувати строго в профіль. Те саме стосується бургера — все найапетитніше розташоване збоку, якщо фотографувати булочку зверху, підписники навіть не зрозуміють її висоту.

Для закусок краще використовувати кут 30–45 градусів. Піцу або десерт можна зняти зверху. Ніхто не забороняє пробувати різні кути, щоб підібрати найкращий варіант. Головне — експериментувати.

Використовуйте референси

У фотографії велику роль відіграє надивленість. Що більше ви аналізуєте вдалих знімків, то простіше буде створити свій. Тренувати натхненність краще на практиці — беріть гарні фото та намагайтеся повторити. Ви швидше зрозумієте принципи, за якими знімають фотографії, та буде простіше створювати композицію.

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.