Новини

У школах Чернівців через холоднечу скоротили тривалість уроків

У Чернівцях сьогодні, 19 грудня, у низці шкіл скоротили тривалість уроків. Також батькам наголосили, щоби тепло одягали дітей.

Про це повідомляє molbuk.ua

Зробили це для того, щоби діти менше перебували у освітніх закладах і не мерзли. Адже в більшості шкіл наразі – доволі холодно через те, що внаслідок відключення електроенергії не працюють котельні, які подають тепло до будівель.

Очільниця міського управління освіти Ірина Ткачук зазначила у коментарі molbuk.ua, що такі заходи, ймовірно, на кілька днів, адже синоптики обіцяють цього тижня істотне потепління. А ще скоро розпочинаються тривалі зимові канікули.

“Управління освіти не давало рекомендацій щодо скорочення занять. Та, відповідно до організаційної автономії, школи мають право ухвалювати такі рішення. Впроваджуючи такі заходи, заклади освіти оперативно реагують на ті умови, в яких зараз перебувають. А коли проблема зникне, повернуться до звичного графіка. Гадаю, заняття скоротили на день-два, адже далі потепління, і плюс починаються канікули”, – зазначила Ірина Ткачук.

Як на брифінгу повідомив Чернівецький міський голова Роман Клічук, канікули у школах Чернівців можуть тривати з кінця грудня до середини лютого. Відповідно, щоб опанувати навчальну програму за рік, школярі навчатимуться до кінця червня.

” ” у Facebook | Telegram | Viber |

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.