Новини

Інфекціоніст пояснив неминучість тотального локдауну в Україні

Інфекціоніст Вадим Арістов оцінив ймовірність введення в Україні загальнонаціонального локдауна.

Як підкреслив він у коментарі Главреду, в Україні ввести національний локдаун можуть, щонайменше, з двох причин.

По-перше, як уточнює інфекціоніст, його введення можуть зробити реакцією на запит суспільства, адже якщо вірити соціологічним дослідженням, то жорсткий карантину в Україні через зростання захворюваності коронавірусом, підтримують вже понад 60 відсотків українців.

“Але досвід європейських країн, де локдауни, незважаючи на активну вакцинацію, вводили мінімум на 3 тижні, до України малопріменім”, – підкреслив експерт.

Як звертає увагу Арістов, локдаун в масштабах країни – це найбільш дорога протиепідемічна міра.

“Але так як в Україні не займаються відстеженням контактів, тотальний локдаун – єдиний реальний спосіб стримати поширення коронавірусу”, – зазначив він.

А тому, вважає експерт, локдаун в Україні можуть ввести і на більш тривалий термін – тобто, цілком можливо, якщо локдаун введуть найближчим часом, він може, як і рік тому, розтягнутися аж до “маївки” і Великодня.

“Потрібно не просто стабілізувати захворюваність, а й істотно її знизити. Важливо, що скупчення людей в храмах на Великдень можуть стати додатковим фактором для розгону захворюваності. Тому куди краще було б пройти цей період з локдауном”, – переконаний Арістов.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.