Новини

Кого з чернівчан Зеленський «забув» включити до санкційного списку: коментар екс-міністра

Серед тих, кого слід карати за контрабанду, має бути близький до “слуг” чернівчанин Ілля Павлюк.

Як повідомляє Еспресо.TV, з такою заявою виступив міністр фінансів України у 2016-2018 роках, секретар РНБО в 2019 році Олександр Данилюк, коментуючи останнє рішення чинного складу Ради нацбезпеки і оборони.

Павлюка він називає “великим контрабандистом”:

Данилюк запитує:

“Тому питання:

1) чи запроваджені санкції проти Іллі Павлюка – спонсора Слуги Народу за сумісництвом великого контрабандиста?

2) чи запроваджені санкції проти керівників СБУ?”.

Як наголошує колишній очільник Мінфіну, верхівка СБ України “точно очолює топ-10 контрабандистів”.

При цьому Олександр Данилюк висловлює подив з приводу рішення Ради національної безпеки і оборони щодо контрабандистів – громадян України.

“Контрабанда це економічний злочин проти держави. Розслідуванням цих злочинів наразі займаються декілька органів зокрема СБУ та Нацпол. Це їхня робота. Правда, СБУ паралельно займається і “кришуванням” контрабанди”, – пояснює Данилюк.

Довідка

СБУ наразі очолює друг дитинства президента Володимира Зеленського, його сусід по під’їзду в Кривому Розі Іван Баканов. До президентських виборів 2019 року вони разом працювали у студії “Квартал 95”, де Баканов був продюсером.

Бізнесмена Іллю Павлюка журналісти-розслідувачі з проєкту Bihus називають “тіньовим куратором” нардепів з фракціі “Слуга народу”. Як зазначається, офіс Павлюка “розташований в 50 метрах від офісу президента”. Депутати-“слуги” бувають там перед важливими голосуваннями у Верховній Раді.

В оприлюдненому листуванні нинішній формальний голова партії “Слуга народу” Олександр Корнієнко шанобливо називав Павлюка “Іллею Миколайовичем”.

“Під час передвиборчої кампанії Зеленського у 2019-му Павлюк керував неформальною групою “Регіони” в штабі Зе-команди”, – стверджує Bihus.info.

“За президентства Віктора Януковича Ілля Павлюк був помічником нардепа (а згодом головного митника країни – ред.) Ігоря Калєтніка”, – інформує PEP.org.ua.

Зараз народним депутатом є племінник Іллі Павлюка на ім’я Максим Павлюк. Він входить до фракції партії “Слуга народу”.

Нагадаємо, ввечері у п’ятницю, 2 квітня 2021 року, РНБО запровадила персональні санкції проти “топ-10” української контрабанди. Це жителі Львова, Одеси, Буковини і Закарпаття.

На додачі, після рішення РНБО відсторонили понад 100 працівників митниці, серед них – 17 керівників.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.