Новини

Що буде з правоохоронцями, які не виїхали з окупованих територій: роз’яснення поліції

Тих поліцейських, які відповідно до наказу вчасно не залишили тимчасово окуповані території України, більше не братимуть на службу.

Про це повідомив голова Національної поліції Ігор Клименко в інтерв’ю “РБК-Україна”.

“Наш поліцейський приймає присягу на вірність народу України. Наш поліцейський несе службу зі зброєю. І наш поліцейський, як ми думали, може бути об’єктом посягань з боку окупаційної влади”, – розповів Клименко.

Зазначається, що через це було ухвалене рішення, що всім поліцейським треба вийти з тимчасово окупованої території. Ті, хто не підпорядкувався наказу, були звільнені з лав Нацполіції. Клименко додав, що поліцейським дали достатньо часу, аби залишити окуповані території. Деякі з них були в полоні, деякі – переховувалися.

Деякі зі звільнених поліцейських таки виїхали з тимчасово окупованої території. Відтак їх перевірила Служба безпеки, Департамент внутрішньої безпеки, зокрема з використанням поліграфа.

“Цих людей, повірте, одиниці, і ці люди, як правило, вказували, де вони зберегли зброю, службове посвідчення. На сьогодні ми перевіряємо версію тих, хто вийшов із цих територій”, – зазначив голова поліції.

Схрони, які були залишені поліцейськими на тимчасово окупованих територіях, після деокупації фахівці викопують. Зброю повертають на облік до Національної поліції.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.