Новини

Євросоюз розширив санкції проти Ірану через безпілотники для Росії

Європейський союз розширив санкції проти Ірану за допомогу Росії у війні проти України. Зокрема йдеться про постачання Москві безпілотників “Shahed 136”, якими російські окупанти били по мирним українським містам та атакували критичну інфраструктуру держави.

Відповідне рішення було ухвалено у понеділок, 12 грудня, йдеться на сайті Європейської Ради.

Економічні обмеження також посилили через придушення протестів у країні іранським режимом.

Так, установа додала чотири фізичні та чотири юридичні особи до переліку людей, проти яких застосовуються санкції за загрозу територіальній цілісності, суверенітету та незалежності України.

“Це повʼязано з їхньою роллю в розробці та постачанні безпілотних літальних апаратів, які Росія використовує у війні проти України”, – зазначили у повідомленні та додавли, що мають намір ввести обмеження проти ще однієї організації на тих самих підставах.

Крім того, через придушення протестів, що тривають, і ситуації з правами людини, ЄС додав 20 фізичних осіб та одну юридичну особу до списку осіб, на яких поширюються обмежувальні заходи.

“Це пов’язано з їхньою роллю у насильницькій реакції на недавні демонстрації в Ірані після смерті Махси Аміні”, – сказано у повідомленні.

Санкції Європейського союзу включають заморожування активів, заборону на поїздки до Євросоюзу та заборону на надання коштів чи економічних ресурсів зазначеним особам.

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.