Новини

Стало відомо, скільки справ про воєнні злочини росіян відкрила Нацполіція

Українські правоохоронці вже відкрили понад 48 тисяч кримінальних проваджень за фактами воєнних злочинів військовослужбовців РФ.

Про це повідомляє пресслужба МВС у Telegram.

“З початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну слідчі Національної поліції України розпочали 48 161 кримінальне провадження за фактами вчинення на території України злочинів військовослужбовцями збройних сил російської федерації та їхніми пособниками”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що найбільше проваджень розпочато за фактами порушення законів та звичаїв війни – 36 692. Ще 9 111 – за посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, 2 173 – за фактами колабораційної діяльності, 100 – за державну зраду та 37 – за диверсії.

Нагадаємо, на деокупованих територіях України виявлено майже півсотні місць тортур, де росіяни незаконно утримували та катували громадян.

Також в Офісі президента провели попередній аналіз документів про так звану російську “спеціальну військову операцію”. Виявилося, що у кремлі планували знищення керівництва України та масові вбивства.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.