Новини

«Машзавод» – під санкціями РНБО: у Чернівцях досі не знають причин такого покарання

На сьогодні досі невідомо, за що РНБО наклала санкції на чернівецьке підприємство “Машзавод”.

Про це на брифінгу 9 грудня повідомив Чернівецький міський голова Роман Клічук, пише molbuk.ua

За його словами, наразі справу нереально вирішити місцевій владі, тому що вона перейшла на “дуже високий рівень”.

“Ми до сьогодні не розуміємо, через що накладені санкції на Машзавод. Досі немає пояснень щодо цього, і це ненормально. Ми постійно в телефонному режимі контактуємо з власниками Машзаводу щодо ситуації. Є сприяння від голови ОВА, є також і розуміння з боку центральних органів влади. Але зараз питання вже перейшло на дуже високий рівень, його ніяк не можна вирішити на місцевому рівні. Виходить так, що механізм, як накласти санкції, є, а ніхто не продумав, як їх знімати”, – сказав Клічук.

Чернівецька міська рада не ухвалювала звернень до Києва щодо зняття санкцій із Машзаводу, аби не зашкодити у справі, додав мер.

“Якби я знав, що наше звернення може допомогти зняти санкції, ми би таких звернень ухвалили десятки. Ми виходимо з того, щоби не зашкодити, і ми всі питання узгоджуємо з власником Машзаводу. Якщо йому буде потрібне наше звернення, гадаю, ми всі проголосуємо одноголосно”, – припустив міський голова.

Раніше повідомлялося, що чернівецьке підприємство “Машзавод” потрапило в санкційний список РНБО.

За словами директора Чернівецького “Машзаводу” Віктор Сідляра, логічних пояснень щодо накладених санкцій на підприємство немає.

” ” у Facebook | Telegram | Viber |

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.