Новини

Українці стали частіше користуватися промокодами: що це означає*

У березні-квітні, як свідчать дані соціологічних опитувань, українці почали купувати у рази рідше, відмовилися від низки товарів та послуг. Відповідно, інтерес до промокодів та їх застосування теж відчутно знизився. У розважальній сфері, де традиційно попит на промокоди був високим, падіння становило 40%, а в інших категоріях досягало 70-80%. Опитування, проведені влітку та восени, показали, що українці швидко впоралися з панічними настроями, пристосувалися до нових умов життя та почали повертатися до звичної споживчої поведінки.

Які товари та послуги найпопулярніші серед любителів промокодів

Згідно з результатами жовтневого дослідження, українські споживачі найчастіше використовують промокоди для придбання смартфонів, побутової техніки, комп’ютерів та планшетів. Зі знижкою також охоче купують одяг, замовляють їжу з доставкою.

Почалося відновлення попиту на промокоди і в таких категоріях:
декоративна та доглядова косметика;

гігієнічні засоби;

побутова хімія.

Як стверджують експерти сервісу Емпоріум, промокоди на знижку з emporium.com.ua у цих категоріях дають покупцям можливість заощадити:
від 10 до 50% на придбанні будь-якого товару з асортименту;

до 15% на першому замовленні;

25% при замовленні вибраних товарів окремих брендів, колекцій;

до 40% при купівлі уцінених товарів.

Також за промокодом онлайн-клієнти отримують безкоштовну доставку чи 100% знижку на другий товар у чеку.
Активізувалась і сфера мікрокредитування. Дуже популярним, трохи несподівано виявилося використання промокодів при оформленні мікропозики. Частково завдяки продуманій маркетинговій політиці вдалося сповільнити падіння галузі та поступово нарощувати показники.
Ще однією несподіванкою стало використання промокодів під час оформлення страхового полісу, оренди житла, бронювання готелів.

Що означає зростання попиту на промокоди
Результати досліджень, проведених у жовтні, показали, що порівняно з березнем-квітнем українці почали активніше користуватися промокодами. Експерти вважають, що така зміна у поведінці споживачів товарів та послуг вказує на поступову стабілізацію економічного та фінансового стану населення. Відновлення попиту на промокоди, особливо в розважальній сфері, аналітики вважають своєрідним індикатором стану вітчизняної економіки. Попит стимулює пропозицію, отже, промисловість та сфера послуг розвиваються.

Але є й протилежна думка. Збільшення попиту на промокоди вказує на те, що люди змушені заощаджувати, тому використовують будь-які можливості купити товар зі знижкою.

Хто має рацію — покаже час.

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.