Новини

«Уже п’ятий день стою»: черги із фур до КПП «Порубне» починаються від самих Чернівців

Попри те, що відкрили новий пункт пропуску “Красноїльськ”, великі черги із вантажівок до пункту пропуску “Порубне” так і залишаються. Водії скаржаться, що стоять у чергах понад десять днів.

Про це йдеться у публікації ” “

Черги від Чернівців і аж до кордону

До Порубного їдемо разом із працівниками відділу державного нагляду контролю у Чернівецькій області. Черги з вантажівок тягнуться аж від об’їзної дороги Чернівців і до самого кордону.

–Водії намагаються хитрувати та обганяти одні одних. Об’їжджають селами, полями. Руйнують у селах дороги та розбивають польові. Якщо інспектори “Укртрансбезпеки” виявляють такі “хитрування” водіїв, то відправляють їх аж у кінець черги, – розповідає керівник управління Укртрансбезпеки в області Віталій ПОНОМАРЕНКО.

Інспектор Дмитро МАР’ЯНЧУК перевіряє документи в одного із водіїв.

– Уже п’ятий день стою. Ночі холодні, чим ближче до зими, тим важче, – розповідає водій Микола.

–А чому не їдете на пункт пропуску “Красноїльськ”, – запитую у водія.

–Гарний КПП відкрили, але яка користь з нього, якщо він пропускає лише порожні фури? Я перевожу зерно. Одного разу я поїхав через
Красноїльськ. Звісно, там черг немає, але я їхав порожній. Та й до всього надто великий круг потрібно робити, – ділиться. – Дорогу там не посипали і, через те, що на дорозі було слизько, я ледь на тих підйомах не потрапив в аварію, – розповідає пан Микола.

“Я не хочу в кінець черги!”

Мимо мчить фура. За допомогою гучномовця В. Пономаренко зупиняє водія.

–Водію вантажівки, зупиніться, – каже В. Пономаренко.

Підходимо до фури. Водій вибігає і починає метушитися.

–Пане, пане! Я їду до кордону, син у лікарні. Травмував голову. Я колегам сказав, щоби ті мене пропустили! Прошу пане, пустіть, – кричить і показує фото хлопчика у якого перемотана голова.

Дмитро Мар’янчук і Віталій Пономаренко переглядаються між собою. З нами в екіпажі є інспектор, який чудово знає румунську. Він попросив водія показати повідомлення від його дружини. Той почав хвилюватися і неохоче відкрив месенджер.

–Він написав дружині, щоби та надіслала йому фото сина, коли той був у лікарні, щоби показати інспекторам і не стояти у черзі, – розповідає інспектор Андрій.

–Як можна маніпулювати дитиною? – звертаюся до В. Пономаренка.

–Водії часто вигадують такі історії: то мама помирає, то дружина хвора, то ще щось. Відправляємо таких у кінець черги, – каже Пономаренко.

Водій лише почув, що у кінець черги почав кричати:

–Ні, ні! Не треба. Пропустіть!

Та таки поїхав назад аж у кінець черги.

Офіційно

Як повідомили у Чернівецькому прикордонному загоні, в області в середньому за одну добу на пункті пропуску “Порубне” кордон перетинає від 600 до 800 вантажних транспортних засобів.

За добу на КПП “Красноїльськ” проїжджає від 50 до 90 порожніх фур.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.