Новини

Озеленять по-новому: вулицю у Чернівцях засадять лавандою та плющем

Вулиця Комарова буде озеленена по-новому. На це виділили майже 840 тисяч гривень. У тресті зеленого господарства обіцяють, що вулиця навесні буде мати зелений газон і квітники.

Про це розповіла заступниця начальника тресту зеленого господарства з питань благоустрою Наталя Гончарова.

“На Комарова облаштують зелені зони вздовж проїжджої частини, на тих ділянках, де відремонтували тротуари. Засіють газони, облаштують клумби на двох кільцях. Там зараз ремонтують бордюрну частину і формують клумби. Там ріс ялівець, і ми б могли його залишити. Але рослини досягли вікової межі: всередині вони всохли. Тому ми вирішили замість ялівцю висадити такі рослини, як кизильник, плющ і злакова трава вівсяниця”, – пояснює Наталя Гончарова.

Облаштують також два зелені трикутники перед поворотом до парку “Жовтневий”. Там планується висадка ялин, сосни гірської, яка не росте високою, а ще тут буде лаванда та ялівець козацький.

На вулиці Комарова розпочали вже роботи з облаштування газону.

“На цій вулиці раніше не було нормального газону, лише дикоросла трава. Наразі відбувається його розпланування і завезення землі. Позбулися будівельного сміття після поточного ремонту тротуарів, забрали неродючий шар ґрунту і довезли новий. Засіємо травою, отож там буде гарний газон”, – каже Наталя Гончарова.

У тресті зеленого господарства зазначають, що цього року вже оновили зелені зони на вулицях Глухівській, Міцкевича, Петровича, зробили поточний ремонт скверу на вулиці Щербанюка, 12.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.