Новини

Підробляли результати ПЛР-тестів: на Буковині чоловік організував злочинну групу

На Буковині через підробка сертифікату щодо відсутності коронавірусної інфекції судитимуть організатора та двох членів організованого злочинного угрупування.

Про це повідомляє Чернівецька обласна прокуратура.

За даними слідства, 67-річний буковинець організував злочинну схему виготовлення та збуту підроблених документів для громадян, які бажали виїхати до країн Європейського Союзу. Підробляв медичні довідки щодо відсутності коронавірусної інфекції SARS-CoV-2.

До незаконної діяльності він залучив двох чернівчанок, віком 34 і 48 років.

Організатор, займаючись діяльністю пов’язаною із транспортними перевезеннями, в тому числі пасажирськими перевезеннями осіб в країни Європейського Союзу.

Також до злочинної діяльності чоловік залучив двох працівниць туристичної фірми, одна з яких отримувала від нього копії документів осіб, які бажали виїхати до країн Європейського Союзу, а інша – безпосередньо підробляла медичний сертифікат щодо відсутності коронавірусної інфекції SARS-CoV-2.
Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні здійснювали слідчі СУ Головного управління Нацполіції у Чернівецькій області. Оперативний супровід – Управління СБ України в Чернівецькій області.

Чернівецька обласна прокуратура затвердила та передала до суду обвинувальні акти відносно організатора та двох членів ОЗГ, за підроблення офіційних документів (ч. 3 ст. 28, ч. 3 ст. 358 КК України).

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.