Новини

Клічук сподівається, що Буковина цього тижня перейде у «помаранчеву» зону

Міський голова Чернівців Роман Клічук має сподівання, що Державна комісія з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій цього тижня ухвалить рішення про переведення Чернівецької області з “червоної” у “помаранчеву” зону карантинних обмежень.

Як повідомляє molbuk.ua, про це посадовець сказав сьогодні в ефірі телеканалу ТВА.

Зокрема, коментуючи ситуацію на Калинівському ринку, на якому заборонили торгівлю в рамках посилення карантину, Клічук заявив, що міськрада вирішила піти назустріч підприємцям та дозволила їм отримати доступ до своїх торгових контейнерів.

“Розуміємо, як зараз складно виживати приватним підприємцям. Ми пішли їм назустріч. На останній сесії ми прийняли рішення надати їм вільний доступ до контейнерів”, – сказав Клічук.

Водночас він зауважив, що “деякі підприємці використовують це як не доступ, а можливість відкриватися”.

“Але це вже, в принципі, справа перевіряючих органів”, – сказав мер, додавши, що офіційно Калинівський ринок зараз не працює.

Разом з тим, він висловив сподівання, що вже незабаром на території області послаблять карантинні обмеження.

“Я бачу ту динаміку захворюваності, і вона йде на спад. Все-таки ми сподіваємося, що, можливо, вже цього тижня Державна комісія з ТЕБ та НС прийме рішення щодо переведення нашої області в “помаранчеву” зону”, – сказав Роман Клічук.

Ситуація з COVID-19 на Буковині: що відомо

У Чернівецькій області сьогодні медики зафіксували 466 нових випадків зараження коронавірусом.

Загалом від початку пандемії на Буковині зафіксовано 70752 випадки коронавірусу. З них 50127 людей одужали, а 1387 померли.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.