Новини

На Закарпатті танцівник намагався переплисти кордон через річку: хотів потрапити на танцювальний конкурс

На Закарпатті прикордонники затримали 19-річного танцівника, який намагався переплисти річку Тису, щоб незаконно потрапити до сусідньої Румунії. А вже звідти – до Німеччини на змагання з бальних танців.

Прикордонники кажуть, що юнак із Харкова. Він зізнався, що намагався перетнути держкордон вплав.

Про небезпеку перетину річкою “Тиса” він не знав, адже ділки, які за 2500 доларів організували йому маршрут, про загрози для життя не попередили.

Танцівник розповів, що пропустив відбірковий тур в Україні. Його не включили до списку інших танцюристів, які поїхали на змагання в Німеччину. Тож законним шляхом перетнути кордон не міг. Його партнерка вже в Німеччині. Саме вона знайшла переправників, дала йому їхній номер телефону.

Юнак мав із собою документи, гроші та банківські картки. А також танцювальне взуття та гідрокостюм. Тепер йому загрожує адміністративна відповідальність, за яку передбачено штраф – від 3 400 до 8 600 грн.

Якби хлопця не зупинили прикордонники, він міг би потонути. У високогірних районах Закарпаття уже випав сніг, є мороз. Вода у річці холодна, течія стрімка. Тут уже потонуло 10 українських військовозобов’язаних чоловіків, які, втікаючи від мобілізації, мріяли незаконно потрапити до Європи.

Наразі оперативники Мукачівського прикордонного загону встановлюють усіх осіб, причетних до організації цього незаконного перетину кордону.

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.