Новини

РФ готується вивезти з Луганщини понад 10 тисяч українських дітей

Російські загарбники підготували 10,5 тисяч українських дітей до вивезення в Росію з окупованої території Луганської області.

Про це повідомив Центр національного спротиву.

Російська окупаційна адміністрація на тимчасово окупованій території Луганщини вже відзвітувала, що для 15 000 дітей від 2 до 17 років було проведено поглиблені медичні огляди. Завезені з Росії медики зазначили в документах обстеження, що 70% з цих дітей “потребують спеціальної медичної допомоги”.

Саме таким заключенням росіяни прикривають депортацію дітей на територію РФ. Спершу їх привозять у спеціалізовані оздоровчі заклади, потім з низки надуманих причин, затримують повернення дітей додому, щоб спонукати батьків приїхати до дітей, опісля родинам забороняють повертатись на територію України.

Доприкладу, в пансіонаті “Фея-3” у місті Анапа Краснодарського краю вже перебуває більше 1500 осіб з тимчасово окупованої території Херсонської області. Громадян України схиляють до оформлення заявок на отримання російських паспортів та відкритття рахунків у банках РФ, начебто для виплат соціальної допомоги.

Також росіяни уже завезли 6 мобільних медичних пунктів на тимчасово окуповані території Херсонщини. Це спеціалізовані вантажні автомобілі обладнані під мобільні діагностичні кабінети. Окупанти намагаються якомога швидше замінити українців на окупованих територіях на росіян.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.