Новини

У патрульній поліції Чернівців розповіли, як поводитися пішоходам та водіям без світла

Через обстріли РФ у низці міст України зникла електрика. Зокрема, проблеми із освітленням є і у Чернівцях. Тож у патрульній поліції Буковини нагадали, як поводитися учасникам дорожнього руху в разі відсутності електрики.

Про це повідомили в УПП у Чернівецькій області.

Освітлення вулиць може тимчасово не працювати, через аварійні відключення електроенергії.

Тому, звертаємо увагу усіх учасників дорожнього руху на необхідності чіткого дотримання правил дорожнього руху.

🚦У разі вимкнення світлофора перехрестя вважається нерегульованим і водії повинні керуватися правилами проїзду нерегульованих перехресть та установленими на перехресті відповідними дорожніми знаками.

❌На регульованих і нерегульованих перехрестях водій, повертаючи праворуч або ліворуч, повинен дати дорогу пішоходам, які переходять проїзну частину, на яку він повертає, а також велосипедистам, які рухаються прямо в попутному напрямку.

🚶🏻‍♂️Пішоходам слід переходити проїжджу частину виключно у встановлених місцях, перед цим переконавшись у безпеці свого руху. У темну пору доби та в умовах недостатньої видимості пішоходи, які рухаються проїзною частиною чи узбіччям, повинні використовувати світлоповертальні елементи (стрічку, наклейку, жилет тощо) або бути в одязі, який має світлоповертальні елементи.

🚴🏻‍♂️Велосипедистам для руху в темну пору доби і в умовах недостатньої видимості на велосипеді повинен бути увімкнений ліхтар, по боках обладнаний світлоповертаючими елементами оранжевого кольору, а позаду — червоними.

” ” у Facebook | Telegram | Viber |

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.