Новини

«Впливовий та небезпечний»: історик розповів, хто може замінити Путіна

Російський історик і політичний аналітик Валерій Соловей вважає, що замінити сучасного диктатора Путіна зможе олігарх і власник ПВК “Вагнер” Євген Пригожин або Секретар Ради Безпеки Росії Микола Патрушев.

Про це він розповів в інтерв’ю УНІАН.

За словами Солов’я, Патрушев є найбільш ймовірним претендентом на пост президента. Це пов’язують із тим, що він представляє “клан чекістів” – найвпливовішу групу російської еліти.

“Більше ніхто не сміє і заїкнутися про свої амбіції, тому що розуміє – якщо заїкнеться, то це буде останнє, що він скаже. Якщо ти про це скажеш сьогодні, то завтра ти можеш потрапити в яке-небудь дивне ДТП. Наприклад, у Стремоусова на тілі чотири ножових рани, але загинув він в результаті ДТП”, – говорить історик.

Проте на противагу Євген Пригожин, власник ПВК “Вагнер” зараз працює над створенням партії.

“Я колись говорив про те, що є політичний проєкт, який фінансується і реалізується Пригожиним, але його особами можуть стати Ігор Гіркін і, малоймовірно, Олександр Дугін”, – переконаний історик.

До речі, Гіркін знаходиться не на фронті, а в тилу на одній з баз “Вагнера” в Ростовській області. На фронт його не пускають, бо було б вкрай небажано, якби він опинився в полоні. Так стверджує Соловей.

“Пригожин – це фігура більш масштабна, ніж Жириновський. Річ у тому, що Жириновський – це політик мирного часу, а Пригожин – кризового. У нього і ресурси для кризового часу, і мислить він в цих категоріях. Він користується популярністю серед частини середнього офіцерства. Це робить його і впливовим, і небезпечним”, – упевнений аналітик.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.