Новини

“Ми у своїй країні”: на Банковій заспокоїли українців щодо блекауту

Необхідності виїжджати з України у зв’язку з відключеннями електроенергії немає – загального блекауту по всій країні не буде.

Про це заступник глави Офісу президента України Кирило Тимошенко повідомив в ефірі телемарафону.

“Все залежить від ситуації, дійсно, по ракетних обстрілах, я думаю, що це розуміє кожен українець. Але в будь-якому випадку ми у своїй країні, виїжджати нікуди не треба, все полагодимо і все стабілізуємо”, – запевнив Тимошенко.

За його словами, країна протягом останнього місяця вже проходила багато різних сценаріїв і готова до них. Навіть у найгіршому сценарії, у разі нових потужних обстрілів, перед енергетиками стоятиме завдання відновити електропостачання за кілька днів. Водночас у містах у разі знеструмлення розгортатимуться пункти обігріву, де можна буде зігрітися і зарядити гаджети; критичні підприємства працюватимуть на генераторах.

“Я хотів би заспокоїти – виїжджати з країни точно не треба буде. Не буде загального блекауту по всій країні. Так, можливі відключення, так, вони можливі не лише на годину або дві, але вже є розуміння, що в будь-якому разі працює ДСНС, обласна влада для того, щоб розгортати пункти обігріву, а паралельно працюють енергетики, щоб протягом доби, двох, трьох налагоджувати енергетику”, – додав Тимошенко.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.