Новини

В одних світло не зникає, а інші по пів доби – у темряві: Запаранюк пояснив причину «несправедливих» відключень на Буковині

Деякі будинки можуть бути підключені до лінії, від якої живиться також об’єкт критичної інфраструктури – лікарні, підприємства, які забезпечують життєдіяльність міста. Оскільки такі об’єкти не відключають від електрики, відповідно, й будинкам, що живляться від цієї лінії, пощастило залишитися зі світлом.

Так пояснив причину “несправедливих” відключень електроенергії, на які скаржаться чернівчани, голова Чернівецької ОВА Руслан Запаранюк на брифінгу 17 листопада, пише molbuk.ua

“Дуже багато питань буковинців щодо того, чому для одних вулиць електрика подається майже постійно, а для інших її відключають на 6-12 годин. Тут варто розуміти, що ми не відключаємо від енергоживлення об’єкти критичної інфраструктури, вони в першу чергу повинні бути забезпечена енергоживленням. Це і лікарні, і інші підприємства, які забезпечують життєдіяльність усієї області. Проте часом на ці лінії потрапляють об’єкти некритичної інфраструктури. На жаль, сьогодні ми технічно не можемо підключати об’єкти критичної інфраструктури по прямих лініях”, – сказав Запаранюк.

Він додав, що зараз обленерего виходить на той рівень, щоби перепідключити всі об’єкти критичної інфраструктури на пряму лінію. Тоді всі споживачі, які перебувають на лінії споживання цих об’єктів, перейдуть на інший графік.

“Тоді, можливо, вивільниться додаткове енергоспоживання і буде нормативно врегульований погодинний графік відключення. Але цей процес потребує достатньо великого періоду часу і сил”, – додав очільник області.

Раніше в Чернівціобленерго повідомили, що для Буковини суттєво обмежили споживання електрики.

Також в обленерго пояснили, чи можуть регулювати графіки відключень світла на Буковині.

” ” у Facebook | Telegram | Viber |

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.