Новини

По 13 годин без світла: чому на одних вулицях Чернівців надовго відключають електрику, а на інших – нема обмежень

Чернівчани скаржаться, що на деяких вулицях електроенергію вимикають на 8-13 годин. Тим часом як у сусідніх будинках немає відключень. У “Чернівціобленерго” пояснюють, що наразі немає змоги дотримання конкретного погодинного графіку відключень.

Про це повідомляють у пресслужбі підприємства і пояснюють процес відключення.

По Чернівецькій області та багатьох інших регіонах НЕК Укренерго запроваджує погодинні відключення разом з аварійними, іншими словами –екстренні. Тобто, як і раніше відключення споживачів відбуваються за сформованими групами, проте гарантувати дотримання конкретного погодинного графіку відключень наразі немає змоги.

“Оскільки ситуація на сьогодні в енергосистемі – надзвичайна. Диспетчери Укренерго в режимі реального часу реагують на роботу енергосистеми: якщо у конкретному регіоні виникає дисбаланс, він віддає команду обленерго застосувати конкретні обсяги потужностей. Обленерго у свою чергу мають до 15 хвилин, щоб відключити одну-дві чи більше груп споживачів, щоб знизити потрібні обсяги споживання. За таких умов неможливо перебачити, які саме групи і як довго будуть відключені, тобто запланувати графіки відключень і їх дотриматися фізично неможливо”, – пояснюють у “Чернівціобленерго”.

Ще одне питання, яке дуже турбує буковинців, чому відключили електроенергію у мене, а в сусіда є світло? Це залежить від того, від яких ліній живляться приміщення.

“Електромережа побудована так, що два сусідні будинки можуть живитися від різних ліній, відповідно й потрапляють вони у різний час на відключення. Або одна з них взагалі не потрапляє під відключення, бо на цій лінії живиться об’єкт критичної інфраструктури: лікарня, пожежна служба, водоканал, тепломережа, сервера зв’язку, органи правопорядку, МНС та інші важливі об’єкти, які забезпечують життєдіяльність регіону.
Крім того, світло може бути і там, де суб’єкти господарювання (магазини, ресторани, житлові комплекси) або приватні особи мають особисті генератори, які забезпечують автономну подачу електроенергії”, – зазначають у “Чернівціобленерго”.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.