Новини

«Це утопічні речі»: у мерії Чернівців пояснили, чому критичні об’єкти неможливо забезпечити потужними генераторами

Генератори для постійного водо- та теплопостачання закупити неможливо, адже це занадто затратно. Станції закуповують для малих котелень, які належать “Чернівцітеплокомуненерго”, а також для станцій “Чернівціводоканалу”, щоб забезпечувати найбільш критичні ділянки міста.

Про це під час пресконференції сказав заступник міського голови Василь Зазуляк, повідомляє кореспондент molbuk.ua

“Наразі ми працюємо в штатному режимі. На жаль, є певні відключення по місту в деяких мікрорайонах і не всі котельні працюють, але чотири великі котельні й левова частка малих працюють. Деякі котельні можуть не працювати, адже Чернівціобленерго запроваджує екстрені відключення світла. Наразі немає жодних аварійних ситуацій. Усі підприємства за ніч вийшли на планову роботу”, – каже В. Зазуляк.

Заступник мера каже, що для закупівлі генераторів, які потрібні для нормальної роботи підприємств, потрібні сотні мільйонів гривень.

“Хочу розвінчати один міф. Всі думають, що генератори просто можна купити в “Епіцентрі” і вода чи тепло в місті буде. В нас на одному водогоні сукупна потужність така, що нам потрібно було закупити генератори, які вартують сотні мільйонів гривень, і біля кожного генератора будувати заправочну станцію. Це утопічні речі”, – запевняє В. Зазуляк.

Влада закупляє малі генератори для теплокомуненерго.

“Щодо генераторів, на які міськрада виділяла кошти, вони закуповуються або закупились. Насамперед вони використовувались для забезпечення роботи теплокомуненерго та водоканалу. Щодо теплокомуненерго, то це невеликі генератори, які ми можемо використати для роботи малих котелень, для робіт пунктів обігріву, а також можемо забезпечити циркулювання теплоносія, який ще не повністю охолов. Тобто тепло в батареях ще деякий проміжок часу буде. Якщо котельня працює, потрібно забезпечити тиск газу, але це щодо малих. У великих котелень потужність МВт, тому генератори неможливо закупити і забезпечити пальним”, – говорить заступник мера.

За допомогою генераторів “Чернівціводоканал” зміг обслуговувати найбільш критичні ділянки міста.

“Нашим завданням було забезпечити генераторами можливість підняття води і розведення її по місту, також забезпечення роботи очисних станцій, коли не буде електрики. Для водоканалу ми закуповували генератори, щоб забезпечувати найбільш критичні ділянки міста”, – каже В. Зазуляк.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.