Новини

Без електрики Чернівці будуть мати водопостачання впродовж десяти годин

У Чернівцях e разі відключення світла водопостачання у будинках буде приблизно десять годин.

Про це на пресконференції повідомив заступник міського голови Василь Зазуляк, повідомляє кореспондент molbulk.ua.

“Ми можемо провести паралелі з тим, коли відбуваються аварії на водогоні. Якщо говорити про погодинну подачу, то можемо забезпечити орієнтовно на 10 годин безперебійного водопостачання. Вчора ми не виключали подачу води, коли не було світла. На жаль, її не було на верхніх поверхах, тому що не працювали насоси, які можуть підняти там тиск води. За ніч працівники водоканалу впоралися з усім і вранці більшість чернівчан могла користуватися водою та каналізацією”, – сказав заступник.

Безперебійне десятигодинне постачання можливе, якщо наповнені резервуари, проте також не в усіх ділянках міста.

“У нас є резервуари “Попова”, де є певний запас води. Вони знаходяться у верхній точці міста і, коли немає електрики, ця вода внаслідок перепаду висот надходить у центральну частину міста та на нижні, можливо, середні поверхи. Далі по місту є точки або певні райони, які знаходяться на узвишші і вода підкачується до верхніх поверхів. Відповідно, якщо немає електроенергії, то ці поверхи не забезпечуються водою. Така ситуація була вчора увечері”, – пояснює В. Зазуляк.

Водночас наразі води може не бути у деяких багатоповерхівках на верхніх поверхах.

“Також в деяких мікрорайонах міста на верхніх поверхах може не бути води. Прошу поставитись до цього з розумінням, адже в деяких ділянках міста немає електрики”, – говорить заступник.

Також наразі води немає в районі Садгори, але це планово.

“У Садгорі немає води, але це планово. Там перепідключають нову трубу в районі насосної станції “Очерет”. Завдяки фінансуванню міськради, є можливість планово найгірші ділянки водопроводів замінювати. Тож у мешканців Садгори згодом буде набагато краща ситуація з безперебійним постачанням води”, – запевняє В. Зазуляк.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.