Новини

Стало відомо, де наразі знаходиться бруківка з вулиці Вокзальної у Чернівцях

Бруківка, яку замінили на вулиці Вокзальній (колишня Гагаріна), наразі знаходить на території чернівецького міськШЕПу.

Про під час пресконференції сказав директор підприємства Володимир Урсулян, пише molbuk.ua

“Вся бруківка з вулиці Вокзальної знаходиться у нас. Частина у Чернівцях, на території міськШЕПу, а частина в Магалі, де в нас асфальтно-бетонний завод”, – говорить директор.

Бруківку планують сортувати. Цілу ще будуть використовувати, а дефектну залишать у МіськШЕПі.

“Ми її переберемо. Якась чи нестандартного розміру, чи тріснута, чи ще з якимось дефектом – поки що буде зберігатися, але, можливо, використаємо десь для бордюрів. В основному ж, відсортуємо і ціла десь використається, тому що у місті будуть ще проводитись роботи, наприклад, вулицю Головну перекладати”, – каже Володимир Урсулян.

Деякі старожили міста стверджують, що ця бруківка не австрійська, а радянська. Адже в 1967 році у зв’язку із 50-річчям Жовтневої революції, вулицю ремонтували.

“Я не можу взяти на себе відповідальність і сказати, що це базальтова бруківка австрійської доби. Можливо, дадуть відповідь експерти. Документів, які підтверджують, що ця бруківка була закладена при австрійцях – немає”, – зазначає В. Урсулян.

Бруківку на Вокзальній перекладали, адже там були проблеми з основою, і проблема назрівала роками.

“Там була проблема з основою, тому все пливло, покриття було нерівним. Проблема дороги на Гагаріна назрівала десятиліттями. Саме тому розпочали перемощення бруківки на найбільш аварійних частинах”, – розповів заступник міського голови Чернівецької міської ради Василь Зазуляк.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.