Новини

Аварійні балкони та фасади у центрі Чернівців: коли та як їх ремонтуватимуть

Майже всі будівлі в центрі Чернівців є приватними, тож ремонт фасадів та балконів не може відбуватися виключно за рахунок міського бюджету. Можливий варіант співфінансування. Проте після перемоги частка мешканців може бути збільшена, а міста – відповідно, зменшена.

Про це на своєму брифінгу повідомив Чернівецький міський голова Роман Клічук, пише molbuk.ua

Зокрема, на запитання журналістів, як у місті вирішуватимуть проблему аварійних фасадів і балконів, Клічук відповів:

“У центрі міста так склалося, що практично все є приватним. І будинки викуплені. Згідно закону, ми не маємо права витрачати кошти на приватні будівлі.

Є програма, яка ще кілька років тому була ухвалена міськрадою щодо співфінансування витрат із власниками. Наразі 70% платить власники, 30% – місто. Проте у зв’язку з військовими діями ми взагалі на цю статтю витрачати кошти не можемо.

Сподіваюся, будемо ухвалювати рішення щодо цього вже у післявоєнний час. Можливо, просто долю змінимо до 90% на 10%. Тому що є проблема самих жителів – вони не хочуть оплачувати за ремонти своїх же будинків. І це, швидше всього, має бути якимсь спільним рішенням”, – зазначив мер.

Раніше у публікації molbuk.ua йшлося, що у Чернівцях упродовж семи років працює програма “Спільними зусиллями”.

Відповідно до неї, частину коштів на ремонт виділяють мешканці, частину — міська рада. Завдяки цьому в місті вже відновлено десятки старих дверей, кілька фасадів, покрівель та цоколів.

” ” у Facebook | Telegram | Viber |

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.